Sağlık

Tartışmayı Kazanmalı mısınız? Partnerinizle Tartışırken Yapmanız Gereken 10 Yapıcı Şey

İlişkilerde tartışma kaçınılmazdır. Partnerinizle olan tartışmalarınızda proaktif olmak için yapabileceğiniz bazı şeyler var. Aktif davranarak daha sağlıklı bir ilişkiye sahip olmak istiyorsanız içeriğe hoş geldiniz!

Bir ilişkide partnerinizle tartışmak çok yaygındır.

Bağlantıların ve ilginin doğal modülleri hakkında sıklıkla tartışmalar yaşanabilir. Anlaşmazlıklarınızı daha verimli ve sağlıklı bir şekilde çözebilmeniz için bazı önerileri sıraladık. ?

1. Tartışmalarda öncelikle sakin kalmaya çalışmalısınız.

Öfke patlamaları ve sınırlı tepkiler tartışmada olmaması gereken şeylerdir. Tartışma sırasında kontrolü kaybetmeden, sakin bir şekilde duygularınızı açıklamaya çalışmalısınız.

2. Tartışma sırasında empati kurmak zor olsa da karşınızdaki kişinin duygularını anlayarak tartışmayı daha yapıcı hale getirebilirsiniz.

Bir tartışmada sadece kendinizden bahsetmek yerine partnerinizin söylediklerini dinleyerek anlamaya çalışmalısınız.

3. Tartışma aslında herkesin kendi fikrini savunabileceği bir ortamdır. Tartışma sırasında partnerinizin ne söylediğinden ziyade ne demek istediğine odaklanmalısınız.

Partnerinizin sözünü kesmeden dinlemelisiniz. Tartışma sırasında yapılan en büyük hatalardan biri sürekli savunmaya geçmektir. Kendinizi ifade ederken partnerinizin konuşmasını kısıtlamayın.

4. Saygı olmadan bir ilişki var olamaz. Tartışma sırasında birbirinize saygılı olmalısınız.

Tartışırken asla küfür veya aşağılayıcı kelimeler kullanmamalısınız. Bunun yerine duygularınızı saygılı bir şekilde ifade etmelisiniz.

5. Tartışma sırasında yapılan en büyük hatalardan biri ana konuyu unutup başka konulara yönelmektir.

Tartışmanın ana konusundan sapmamaya çalışmalısınız. Tartışmanın odağını kaybedip yan konulara daldığınızda, asıl konu olmayan konularda kaybolabilirsiniz.

6. Tartışma sırasında duygularınızı ifade ederken suçlayıcı ifadelerden uzak durmalısınız.

Duygularınızı ifade ederken hissettiklerinizi ve yaşadıklarınızı net bir şekilde ifade etmeniz gerekir. ‘Ben’ kelimelerini kullanarak duygularınızı daha net anlatmanız mümkün.

7. Tartışma gerginleşir ve kavgaya dönüşürse ara vermek iyi bir seçenek olabilir.

Tartışma sırasında ara vermek her zaman iyi bir fikirdir. Özellikle her iki taraf da gerginse, birbirinize sakinleşmesi için biraz zaman tanıyabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey ara süresini belirleyerek tartışmayı havada bırakmamaktır.

8. Tartışmanın sonunda hatalıysanız özür dilemeyi bilmelisiniz.

Tartışmaların sonunda hatalı veya haksız iseniz özür dilemekten çekinmemelisiniz. Özür dilemek, bağlantıdaki anlayış yeteneğinizi gösteren değerli bir işarettir.

9. Tartışma istediğiniz gibi bitmese bile bağlantınızı sürdürmelisiniz.

Tartışmanın ardından duygularınızı ve ihtiyaçlarınızı partnerinizle paylaşmanız da önemlidir. Sağlıklı bir bağlantı ile diğer tartışmaların önüne geçebilirsiniz.

10. Tartışma sonunda ortak bir noktaya ulaşmaya çalışmalısınız.

Tartışmanın amacı sorunlarınızı çözmek ve ortak bir noktaya ulaşmaktır. Tartışma sonunda üzerinde anlaşabileceğiniz bir çözüm bularak her iki tarafı da mutlu etmeye çalışmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu