Ekonomi

Ankara’da Simit Fiyatı 10 Lira Esnaf Odası Başkanı Değerlendirdi

Ankara Pideciler, Simitçiler ve Donutçular Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, kentte simidin fiyatının 10 lira olmasını takdirle karşıladı.

Ankara Pideciler, Simitçiler ve Donutçular Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, Pazartesi günü Ankara’da simidin taban fiyatının 10 lira olarak belirlendiğini kaydetti. Delibaş, “10 lira bize kesinlikle pahalı değil. Geçen seneye göre daha düşük. Geçen seneye göre 10 liranın değeri bu sene 1 lira. 15 liraya simit yememiz çok muhtemel. önümüzdeki aylar.”

“Yeni istihdam oluşabilmesi için simidin 15 lira olması gerekiyor”

Simit zammının ihtiyaca göre yapıldığını anlatan Delibaş, “Şu anda ayakta kalabilmek için bu zammı yapıyoruz. Şu anda ne para kazanmak ne de yeni iş yeri açmak mümkün değil. 15 lira olmazsa olmaz. Yeni istihdam için.”

“Mesleki çıkmaza girdik”

Delibaş, “Geleceğini göremeyen gençler meslek seçmiyor. Biliyorsunuz yurt dışına gitmek isteyen çok vatandaş var. Bizim mesleğimizde eleman yetiştirmek mümkün değil. Eski ustalarımız da yaşlandı. Yapabiliriz. profesyonel bir çıkmaza girdiğimizi söyleyebiliriz.”

“Esnaf ödediği kiralar yüksek olduğu için bunları da yüksek fiyatlara satmaya çalışıyor”

Bir simidin 10 liradan fazla satılmasının yasa dışı olduğunu anlatan Delibaş, “Çünkü Ankara Simitçiler Odası’nın belirlediği bir tarife var. Yasal olarak 10 lira. yüksek fiyatlara satmaya çalışın tabii vatandaşlarımız odamıza şikayet edince biz de zabıta arıyoruz. Maalesef ondan da bir sonuç alamıyoruz” dedi.

“70-80 yaşındakilerin artık yönetici olmasını istemiyoruz”

Türkiye Pastacılık ve Lokantacılar Federasyonu’nun başkan adayı olduğu bilgisini veren Delibaş, “Artık Türkiye’de hiçbir yönetim kendi misyonunun farkında değil. Biz de insanlarda bilinçlendirmek istiyoruz. Yaş çok şey var. Artık 70-80 yaşındakilerin yönetici olmasını istiyoruz. Biz istemiyoruz. Sadece yöneticilerimiz değil, ülkenin 70-80 yaşındaki tüm yöneticilerimiz gidip ülkeyi ziyaret etsin” dedi. . – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu