Haber

Çin Yeni Uzaktan Algılama Uydusunu Fırlattı

TAIYUAN, 9 Aralık (Xinhua) — Çin, kuzey Shanxi eyaletindeki Taiyuan Uydu Fırlatma Merkezi’nden Cuma günü saat 02:31’de uzaya yeni bir uzaktan algılama uydusu fırlattı.

Gaofen-5 01A isimli uydu, Long March-2D roketi ile fırlatılarak planlanan yörüngesine başarıyla girdi.

Gaofen-5 01A, uzaktan algılama ve kirlilik azaltma, çevresel izleme, doğal kaynak araştırmaları ve iklim değişikliği çalışmaları gibi çeşitli alanlardaki uygulamalar için kullanılacak hiperspektral bir uydudur.

Uydu, ülkenin çevre koruma, arazi, hava durumu, tarım ve afet hafifletme gibi alanlarda hiperspektral izleme kapasitesini geliştirmeye yardımcı olacak.

Çin Ulusal Uzay İdaresi’ne (CNSA) göre, Dünya’nın 705 kilometre yukarısındaki yörüngeye gönderilen uydu, Çin’in küresel iklim değişikliğine karşı aktif mücadelesine veri desteği sağlayacak görünür-kısa dalga kızılötesi hiperspektral kamera ve geniş menzilli termal kızılötesi görüntüleme cihazı içeriyor. yükler taşır.

CNSA, uydunun Çin’in Gaofen projesinin değerli bir parçası olduğunu ve Çin’deki hiperspektral uydu uzaktan algılama verilerinin kendi kendine yeterliliğini daha da artıracağını kaydetti.

Cuma günkü başarılı fırlatma, Çin’in Gaofen projesinin uzay bölümünün inşaatının tamamlandığını gösteriyor.

2010 yılında başlatılan Gaofen projesi, Çin’in yüksek çözünürlüklü Dünya gözlem sisteminin temelini oluşturdu. Uydu bağlantısını, uydu uzaktan algılamayı ve uydu navigasyonunu entegre eden bir ulusal uzay altyapı sisteminin inşasını destekledi.

Fırlatma, Long March taşıyıcı roket serisinin kullanımını içeren 453. uçuş göreviydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu