Haber

Erdoğan’a tazminat ödeyen Akşener: Helal para yesinler

GÜZEL PARTİ Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 31 Mart seçimleri öncesi Denizli’de yaptığı konuşmada, “Milletim bölücü terör örgütünün desteklediği insanlara mı oy verir?” Cümleye verdiği yanıt üzerine açılan tazminat davasında mahkûm olduğu para cezasına tepki gösterdi. Akşener, “Benim param helal. Helal para yesinler!” söz konusu.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde Akşener’in tazminat davasıyla ilgili konuşmalarını hatırlattı. Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin Akşener’in haksız olduğu kararına değinen Saymaz, şunları söyledi:

Kararda telaffuzların düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilebilmesi için uluslararası sözleşmeler, anayasa ve yasama kararları ile çizilen sınırlar içinde olması gerektiği vurgulandı. Akşener’in sözlerinin bu kapsamda olmadığı ileri sürüldü. Erdoğan’ın rastgele bir parti seçmenini ve toplumun bir kesimini kastetmediği, ancak Akşener’in ‘gerçek diye nitelendirilemeyecek konulara atfettiği’ ve ‘Erdoğan’ın toplumsal değerini ihlal ettiği’ savunuldu.

Davacının (Erdoğan) rastgele bir parti seçmenine veya toplumun makul bir kesimine herhangi bir isnadı olmamasına rağmen, davalının (Akşener) doğru sayılamayacak bahislerle ilgili suçlaması davacının toplumsal değerini zedelemiştir. ve kişilik haklarını ihlal etti. Bir saldırı niteliği taşıyor…”

Mahkemenin Akşener’i iki farklı konuşması nedeniyle 20’şer bin TL olmak üzere toplam 40 bin TL tazminata mahkum ettiğini belirten Saymaz, faturanın yargılama giderleri ve faiziyle birlikte 74 bin 705 TL’ye çıktığını belirterek, şunları kaydetti: Akşener bu tedbiri dün ödedi.

İYİ Parti lideri tazminatı ödedikten sonra yakın çevresine şu açıklamayı yaptı:

“Benim param helaldir. Helal para yesinler!” (KAYNAK)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu