Haber

Antalya, Datça ve Marmaris elektriksiz kaldı, oteller ‘karanlığı’ gördü

Sezonun en yoğun dönemini yaşayan turizm sektöründe, talebin en yoğun olduğu bölgelerden Muğla ve Antalya’nın Marmaris ve Datça ilçelerindeki elektrik kesintileri turizmcileri vurdu. Son üç gündür meydana gelen elektrik kesintileri ve bu kesintiler nedeniyle başta butik oteller ve esnaf olmak üzere halk sıkıntıya girdi. Şube yetkilileri, özellikle butik otellerin turistleri tahliye etmek zorunda kaldığını belirterek, Datça bölgesinde bölümün çöktüğünü kaydetti.

KONAKLAMA BÖLÜMÜ ÇATLAK

Sözcü’den Sayime Başçı’nın haberine göre, Hizmet İhracatçıları Birliği Turizm Şube Komitesi Üyesi ve turizm işletmecisi Bülent Bülbüloğlu, özellikle Datça Yarımadası’nda büyük sıkıntı yaşandığına dikkat çekerek, “Bölgede tüm konaklama ve hizmet sektörü çöktü. Bir keresinde dördüncü gündü. Önceki gün daha iyiydi ama otelleri boşalttılar. Elektrik yok. Yiyecekler bozuldu. Kasap, manav herkes perişan oldu. Özellikle iç turizmi, yazlıkları ve küçük otelleri etkilediğini söyleyebiliriz.”

YETKİLİLER TRAFOLARI SOĞUTMAYA ÇALIŞTI

Yüksek sıcaklıklar elektrik kesintilerine neden oldu. Bodrum’da iki günde iki trafo patladı. Butik otellerin elektrik kesintilerinin yaşandığı bölgede yoğunlaştığına dikkati çeken Bülbüloğlu, dış pazarı etkileyecek bir kriz yaşanmadığını ifade etti. Tedarikçi firma kesintilerin sebebini aşırı ısınma ve klima ve soğutucuların yoğun kullanımı olarak açıklarken, Aydın, Denizli ve Muğla’nın altyapısından sorumlu olan ADM Elektrik’in yıllar önce kurduğu altyapısını bir an önce güncellemesi ve gerekli ekipman, işçi, yedek modül gibi önlemleri alması gerektiği kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu