Haber

İran ile Nikaragua arasında 3 işbirliği anlaşması imzalandı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Nikaragua’ya yaptığı resmi ziyaretin ikinci gününde gerçekleştirilen görüşmelerin ardından iki ülke arasında çeşitli alanlarda üç işbirliği muhtırası imzalandı.

Genelkurmay Başkanı ve Nikaragua Devlet Lideri Daniel Ortega liderliğinde yapılan ara heyet görüşmelerinin ardından çeşitli alanlarda fikir birliğine varıldı.

Taraflar arasında imzalanan birinci mutabakat zaptında ekonomik, ticari, bilimsel ve teknik konularda işbirliği, ikinci muhtırada İran Cumhuriyeti ile Nikaragua Yüksek Adalet Divanı, üçüncüsünde ise Bakanlık arasında imzalanan mutabakat zaptı. İran Sağlık ve Tıp Eğitimi Dairesi ile Nikaragua Sağlık Bakanlığı’nın laboratuvarları ve eczacılardan gelen ilaç, ekipman ve tıbbi malzeme ile ilgili olduğu belirtildi.

Ortega, ikili görüşmelerde çeşitli konuların ele alındığını ve İran’ın iki ülke arasında uzlaşma yönünde irade gösterdiğini söyledi.

Başkanı ayrıca Latin Amerika ülkeleri ve dünyanın diğer bölgelerindeki uluslar arasında birlik ve bütünleşmenin değerine değinerek, “Hem entegrasyonu pekiştirmeye hem de yaptırımları etkisiz hale getirmeye yardımcı olacak anlaşmalar yaptık” dedi. sözünü kullandı.

İran İslam Cumhuriyeti’nin dış politikasının her zaman bağımsız ülkelerle merkezi bir politika izlemek olduğunu belirten Reisi, Latin Amerika’ya yaptığı ziyaretlerin de bu doğrultuda ilerlediğini söyledi.

Dünya halklarının iradesine her zaman saygı duyduklarını vurgulayan Baş, “İnanıyoruz ki dünyada halkların iradesi üstün gelir ve tercihleri ​​dikkate alınırsa emperyalizm bu işten vazgeçer. ve tahakküm halkların iradesine saygı göstermiş olsaydı, tüm gezegendeki yaşam koşulları bugün olduğundan çok daha farklı görünürdü.” yorum yaptı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu