Ekonomi

Bakan Bolat otomotiv dairesi temsilcileriyle görüşecek

Son dönemde en çok konuşulan departmanlardan biri olan otomotiv departmanında arz, talep ve fiyat istikrarının bozulduğu yönündeki eleştiriler üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçti.

Bu kapsamda Ticaret Bakanı Bolat, göreve gelmesinin ardından 19 Haziran’da otomotiv sektörü temsilcileriyle ilk şube toplantısını yapacak.

2. el kara araçları yetkili satıcıları, distribütörleri ve temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıda otomotiv sektörü mercek altına alınacak ve sektör tüm paydaşlarıyla tartışılacak.

DENETİM DEVAM EDİYOR

Öte yandan otomobil satışlarına yönelik kontroller devam ediyor. Kontroller 3 başlık altında yapılmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre 6 ay 6 bin kilometre satış kısıtlaması kapsamında 35 milyon 110 bin lira idari para cezası uygulandı. Stok yapan satıcılara üst düzey cezalar uygulanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Haksız Fiyat Teftiş Kurulu stokçuluk yapan yetkili satıcılara 8 milyon 292 bin lira idari para cezası verdi.

Sıfır araç satışlarında en değerli konulardan biri de aksesuarların gerekliliğidir. Bazı bayilerin araç satışlarında aksesuar zorunlu hale getirilerek bu aksesuara uygulanan fahiş fiyatlara karşı da denetimler yapıldı. Bu kapsamda ilgili bayilere 17 milyon 834 bin lira ceza kesildi.

haber-tillo.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu