Sağlık

AB Sağlık Bilimleri Enstitüsü “ORPHEUS Etiketi” Almaya Hak Kazandı

AB Sağlık Bilimleri Enstitüsü “ORPHEUS Etiketi” Almaya Hak Kazandı

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde doktora eğitiminin kalitesinin Avrupa standartlarında olduğu tescillenmiştir.

Programlarının yüzde 75’ini akredite ederek eğitim, öğretim ve araştırma-geliştirme altyapısını dünya ölçeğine taşıyan Ege Üniversitesi, lisans ve lisansüstü programlarının kalitesinin uluslararası standartlarda olduğunu belgelendirmeye devam ediyor. Bu bağlamda uluslararası akreditasyon çalışmalarını sürdüren Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, biyotıp ve sağlık bilimleri alanında doktora eğitiminde temel standartları ve iyi uygulamaları Avrupa’da geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı amaçlayan ORPHEUS organizasyon etiketini almaya layık görüldü. doktora programlarından mezun olanların nitelik standartlarını yükseltmek.

AB Sağlık Bilimleri Enstitüsü “ORPHEUS Etiketi” Almaya Hak Kazandı

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Funda Yılmaz Barbet ve enstitü yönetimi, Rektör Prof. Avrupa standartları.

AB’de Yasadışı Tütün Kullanım Yaygınlığının Belirlenmesi Projesi

Rektör Prof., Ege Üniversitesi’nde başlattıkları kalite ve akreditasyon kampanyasının devam ettiğini vurguladı. Dr. Necdet Budak, “Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren, ekosistemimizde akreditasyon ve kalite kavramını kültür haline getirmek ve programlarımızı tescil ettirmek adına değerli çalışmalar yürütüyoruz. Eğitimden araştırma ve geliştirmeye kadar tüm hizmetlerde uluslararası kalite standartlarına ulaşmak ve akademik birimlerimizin akreditasyonunu sağlamak için başarılı çalışmalar yürütüyoruz. “Programlarımızı akredite ederek kalite standartlarımızı uluslararası düzeye taşıyoruz” dedi.

Rektör Prof., tüm akademik birimlerde kalite çalışmalarının kesintisiz olarak sürdürüldüğünü belirtti. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin markasının en önemli gücünü oluşturan sağlık temalı akademik birimler; Lisans ve lisansüstü eğitimleri, uzman akademik ekipleri ve donanımlı laboratuvar altyapılarıyla dünyanın referans akademik kurumları arasında yer almaktadır. Ülkemizin sağlık eğitiminde önde gelen fakültesi olan Tıp Fakültemiz; Tıp Eğitimi Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından Türkiye’de üçüncü kez akredite edilen 8 fakülte arasında yer almaktadır. 25 bölümümüz Uzmanlık Eğitimi Akreditasyonu alarak uzmanlık eğitiminin kalitesini tescillemiştir. Aynı şekilde Diş Hekimliği Fakültemiz ve Eczacılık Fakültemiz de son yıllarda yürüttükleri kaliteli eğitim, klinik uygulamalar, akademik ve bilimsel çalışmalar ve kaliteyle uluslararası standartlarda olduklarını belgelemiştir. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü çatısı altında yürütülen doktora programlarının kalitesinin uluslararası standartlarda olduğu artık tescillenmiştir. Öncelikle Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. “Başta Funda Yılmaz Barbet olmak üzere emeği geçen üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

AB Sağlık Bilimleri Enstitüsü “ORPHEUS Etiketi” Almaya Hak Kazandı

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün ORPHEUS Etiketi süreci hakkında bilgi veren Prof. Dr. Funda Yılmaz Barbet, “Doktoranın uluslararası bir derece olduğunu ancak doktora programlarının içeriği ve doktora tezinin düzeyinin değişebileceğini vurgulayan Prof. ORPHEUS Etiketinin ülkeler arasında farklılık gösterdiğini, uluslararası alanda kabul gören kaliteli doktora eğitimi verme hedefine ulaşmanın bir yolu olduğunu ifade eden Rektörümüz, sürecin Nisan 2023’te başlayacağını da ifade etti.” tarihinde başladık. Öz Değerlendirme Anketi’nin kabul edilmesinin ardından ikinci adım olan saha ziyareti 2023 yılının Ekim ayında gerçekleşti. 5 yıl süreyle etiket almaya hak kazandık. Sağlık Bilimleri Enstitümüzün program içerik ve çıktılarının uluslararası standartlarda olması, ülkeler arası akademik hareketliliğin arttığı günümüz dünyasında üniversitemizin uluslararasılaşma ve araştırma üniversitesi niteliklerine doğrudan hizmet edecektir. “Bu sürecin her aşamasında vizyoner liderlikleri ve destekleri için Rektörümüze, üniversitemiz ve enstitümüzün idari personeline, enstitümüzün ORPHEUS Yönetim Kurulu Üyelerine, tüm akademisyenlerimize ve toplantılara katılan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. süreç” dedi. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu