Ekonomi

Ele geçirilen eşyaların satışına ilişkin süreç yarın başlıyor

İcra ve İflas Kanununa eklenen geçici 20. madde ile kayyumda bulunan ve kanunen icra hukuku kapsamında tutulmasına gerek kalmayan el konulan malların tarafların menfaatleri dikkate alınarak tasfiyesine ilişkin tebliğ Kamu yararına uygun olan düzenleme 18 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlanarak uygulama süreci tamamlandı. 1 Kasım’daYürürlüğe girmesine karar verildi.

Bu kapsamda, el konulan ve halen kayyumlar tarafından korunan mallar, yasal istisnalar dışında, öncelikle mülkün sahibi olan borçlu tarafından teslim alınabilir. Borçlunun malı teslim almaması halinde, haciz sahibine malı alma imkânı tanınacaktır.

Türk Kızılayı’na bedelsiz olarak devredilecek.

Verilen hakların kullanılmaması halinde kayıtlı mal ve diğer mallar MKE A.Ş.’ye devredilecektir. kamu yararı dikkate alınarak kanunla belirlenen fiyat karşılığında. Satış ve sahiplik aşamasında ise elde edilen gelir korunacak ve hak sahiplerine ödenecek.

Belirtilen mallar MKE A.Ş.’ye devredilmediği takdirde, ülke ekonomisine ve çevreye vereceği zararın önlenmesi amacıyla çürümeye terk edilecek ve Türk Kızılayı’na ücretsiz olarak devredilecektir.

Söz konusu malların elektronik ortamda satışına ilişkin süreç yarın başlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu