Ekonomi

Erdoğan: Boğaz’daki geçit töreni stratejik mesajlar içeriyordu

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları:

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve vatan topraklarını kanlarıyla sulayan kahraman gazilerimizi rahmetle anıyorum.

100. yıl heyecanımıza hem telefonla hem de bildiri göndererek ortak olan dost ülke başkanlarına şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılını, anlamına ve değerine yakışır şekilde büyük bir gururla kutladık.

Boğaziçi’nde düzenlenen geçit töreninde ülkemizin sanayi alanında ulaştığı seviyeyi bir kez daha görme fırsatı bulduk. TCG Anadolu öncülüğünde 100 savaş gemimizin gerçekleştirdiği geçit töreni hem duygulandırdı hem de sevinç kaynağı oldu.

Geçit törenimiz sadece donanmamızın gücünü göstermekle kalmadı, aynı zamanda stratejik açıdan değerli açıklamalara da yer verdi.

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve vatan topraklarımızı kanlarıyla sulayan kahraman gazilerimizi rahmetle anıyorum. 100. yıl heyecanımıza telefon ederek veya mesaj göndererek ortak olan dost ülke başkanlarına şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılını, anlamına ve değerine yakışır şekilde büyük bir gururla kutladık.

Boğaziçi’nde düzenlenen geçit töreninde ülkemizin sanayi alanında ulaştığı seviyeyi bir kez daha görme fırsatı bulduk. TCG Anadolu öncülüğünde 100 savaş gemimizin gerçekleştirdiği geçit töreni hem duygulandırdı hem de sevinç kaynağı oldu.

Türkiye’nin ayakta kalabilmesi için savunma sanayi başta olmak üzere her alanda güçlü olması gerekiyor. Şimdiki vatanı bizim için göreceklerini çok iyi duyuyoruz.

Kimseye düşmanlık beslemeden ordumuzu güçlendirmeye devam edeceğiz. 100’üncü yıl dolayısıyla yaptığımız konuşmada Türkiye’nin son yüzyılda kaydettiği ilerlemeyi somut rakamlarla karşılaştırmalı olarak sunduk.

Rakamlar, Cumhuriyeti kimin koruduğunu, kimin sömürdüğünü açıkça gösteriyordu. Cumhuriyeti salonlara, balolara hapsedenlere, onu millete mal etmek yerine kendi ideolojilerinin aracı haline getirenlere, bu ülkede yıllardır Cumhuriyet karşıtlığı yapanlara bu tarihi yıldönümünün nasıl olması gerektiğini gösterdik. anlaşıldı.

Milleti dışlayan, milleti olmayan soğuk törenler yerine, Cumhuriyetimizin ruhuna uygun olarak halkımızla omuz omuza kutlamalar yaptık. Davetimizi kabul eden, evlerini, araçlarını, işyerlerini bayraklarımızla süsleyen tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

Pazar günkü sofra da Gazi Mustafa Kemal’in arzusunu yansıtıyordu. Gazi’nin mirasını gerçek anlamda yaşatacak olanlar, milletin efendisi olan değil, 85 milyon insanın tamamına hizmet edenlerdir. Bunu başardık, bunu başardık.

Dönemimize kadar Türkiye’nin en büyük sorunu milletin kurduğu Cumhuriyeti, milletin bedelleriyle, inançlarıyla, kültürüyle hesaplaşma aracı haline getiren sömürücülerdi. Gardırop Atatürkçüleri yıllardır bu ülkeyi ikinci sınıf ekonomiye mahkum ettiler. Bunlar Gazi’nin ölümünden sonra yıllarca milleti inleten insanlardır.

artukluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu