Haber

Fas Dışişleri Bakanı, düzensiz göç sorunlarıyla mücadelede ortak sorumluluk çağrısında bulundu

RABAT, 25 Temmuz (Xinhua) — Fas Dışişleri Bakanı Nasser Burita, sistematik olmayan göç sorunlarıyla mücadelede ortak sorumluluk çağrısında bulundu.

Burita bu çağrıyı Pazar günü İtalya’nın Roma kentinde düzenlenen Uluslararası Kalkınma ve Göç Konferansı’nda yaptı.

Fas resmi haber ajansı MAP’ın Pazartesi günü bildirdiğine göre, İtalyan hükümeti tarafından düzenlenen konferans, sistematik olmayan göç akışlarının temel nedenlerini ele almayı ve insan kaçakçılığıyla işbirliği yoluyla mücadele etmeyi amaçlıyor.

Burita, göç akışının yüzde 80’inin gerçekleştiği Afrika’daki geçiş ülkelerinin orantısız bir sorumluluk üstlendiğini belirterek, konuyla ilgili sorunların çözümünde “dengeli ortaklıklar” kurmak için ilgili tarafları eşit yük ve sorumluluk almaya davet etti.

Fas, Avrupa’ya ulaşmak isteyen Afrikalı göçmenler için bir geçiş ülkesi haline geldi. Resmi istatistiklere göre Fas, 2022’de Avrupa’ya 70.781 yasa dışı göç girişimini engelledi.

İtalya, Avrupa’da sığınma arayan göçmenler için başlıca Avrupa varış noktasıdır. İtalya İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre 15 Temmuz itibarıyla ülkeye deniz yoluyla gelen göçmen sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 33 bin artarak 75 bini aştı.

kinik-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu