Haber

Muğla’da ücretsiz ulaşım krizi çözüldü!

MUĞLA (İGFA) –Geçtiğimiz günlerde şoför esnafı, “Özel Halk Otobüslerini ücretsiz kullanan 65 yaş üstü yolcular sadece ayın 1’i ile 4’ü arasında ücretsiz yolcu taşıyacak, diğer günler ücretsiz ulaşım taşımayacak” kararı aldı. Bu durum ülke genelinde sürücüler ve vatandaşlar arasında büyük sorunlara neden oldu.

Kriz, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tarafından çözüldü.

Şöför esnafının bedava yolculuk için yaptığı ödemenin yetersiz olması ve vatandaşların toplu ulaşımla ücretsiz seyahat etmekte büyük sıkıntı yaşaması nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışma başlatıldı.

Bu çalışma doğrultusunda hem sürücülerin hem de vatandaşların mağdur olmaması için ücretsiz ulaşım farkı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenecek. Bu sayede sürücülerin maddi kayıplarının önüne geçilecek ve vatandaşlar ücretsiz ulaşım hizmetinden sorunsuzca yararlanabilecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün tüm toplumu sevindirecek, mağduriyetlerini giderecek çözüm bulmasının ardından örnek bir çalışma yürütüldüğü belirtildi. Açıklamada, “Ülkemizin birçok yerinde ücretsiz ulaşım konusunda şoförler ve vatandaşlar mağdur oluyor. Şoförlerimiz, Bakanlığın yaptığı ödemenin ücretsiz ulaşım bedelini karşılamadığını anlatırken, vatandaşlarımız da ücretsiz yolculuk konusunda çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün, hem sürücüleri hem de vatandaşları mağdur etmeden bu soruna çözüm buldu. Uygulanacak kararla birlikte, elektronik ücret toplama sistemi üzerinden aldığımız biniş raporu doğrultusunda otobüslerin ay içerisinde taşıdığı ücretsiz yolcu sayısını belirleyeceğiz. Bu tespitin ardından Bakanlıkça yapılan ödemeden kesinti yapılarak kalan tutar belediyemiz tarafından araç sahiplerine ödenecek. “1359 otobüsü kapsayan bu çalışma doğrultusunda hesaplanan gelir üzerinden birim fiyat üzerinden yapacağımız ödeme ile vatandaşlarımızın ücretsiz seyahat hakkını daha rahat kullanmasını sağlayacağız ve örnek bir projeyi hayata geçireceğiz. Şoförlerimizin maddi kayıplarını tazmin ederek ülkemize kazandırdık.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu