Sağlık

Soğuk ve rüzgarlı havalarda yüz felci riskine dikkat!

Dünyanın farklı ülkelerinde yapılan çalışmalarda bazı mevsimlerde yüz felcinin arttığının görüldüğünü belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Nihal Özaras, özellikle soğuk havalarda esen kuvvetli rüzgarın etkili olabileceğini söyledi. yüz felci oluşumu üzerine. prof. Nihal Özaras, bu nedenle soğuk ve rüzgarlı havalarda kulak arkası, baş ve boyun bölgesini sıcak tutacak ve rüzgardan koruyacak kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiğini kaydetti.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof.

Yüz felcinde bazı hareketlerin yapılması zorlaşır

Yüz felcini “yüzün bir yarısında ani hareket kaybı ile karakterize bir rahatsızlık” olarak tanımlayan Prof. Dr. Nihal Özaras, “Yüz felcinde alın, göz ve ağız çevresindeki kaslarda tam veya kısmi güçsüzlük gelişir. Yüz felci olan kişi kaşını kaldırmakta, gözlerini kapatmakta, gülümsemek, üflemek gibi ağız hareketlerini yapmakta güçlük çeker; Bazen bu hareketleri hiç yapamıyor” dedi.

Kesin nedeni bilinmiyor

Yüz felcinin kesin nedeninin bilinmediğini belirten Prof. Dr. Nihal Özaras, “Fasiyal sinir kulağın arkasından geçerek yüzün aynı tarafındaki kaslara dağılır ve o kasların sinirsel beslenmesini sağlar. Yüz felcinin kesin nedeni bilinmemektedir. Virüsler, o bölgedeki kan dolaşımının bozulması, iltihaplanma gibi nedenlerle fasiyal sinirde iletim bozukluğu oluşur ve beslediği kaslar kısmen veya tamamen kasılamaz hale gelir. dedi.

Hava üsleri yüz felcine neden olabilir mi?

Hava koşullarının yüz felci ile ilgili olup olmadığının her zaman merak konusu olduğunu belirten Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Araştırma sonuçlarına göre bazı mevsimlerde yüz felcinin arttığı gözlemlendi. Soğuk havalarda esen kuvvetli rüzgarın yüz felci oluşumunda etkili olabileceği gösterilmiştir. Bu nedenle bu tür havalarda kulak arkası, baş ve boyun bölgesini sıcak tutacak ve rüzgardan koruyacak giysiler kullanılabilir.

İlaç ve fizik tedavi etkilidir.

Yüz felci tedavisinde ilaç ve fizik tedavinin değerli bir yeri olduğunu vurgulayan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haberergene.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu