Ekonomi

ABD hiçbir ülkeyi “kur manipülatörü” ilan etmedi

Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “ABD’nin Başlıca Ticaret Ortaklarının Makroekonomik ve Kur Politikası Raporu”nun Kongre’ye sunulduğu belirtildi.

Raporda, Hazine’nin, Aralık 2022’ye kadar dört çeyrek boyunca ABD dış mal ve hizmet ticaretinin kabaca yüzde 80’ini oluşturan ana ticaret ortaklarının politikalarını gözden geçirdiği belirtildi.

Raporun, ABD’nin önde gelen ticaret ortaklarının uygulamalarını ilgili yasaya göre analiz ettiğine işaret edilen açıklamada, “Raporda, ABD’nin hiçbir büyük ticaret ortağının, etkili bir işlemden kaçınmak için kendi para birimi ile ABD doları arasında döviz alışverişi yapamayacağı belirtiliyor. ödemeler dengesi ayarlamaları veya uluslararası ticarette haksız rekabet avantajı elde etmek için para birimini manipüle etmediği sonucuna varıldığı ifadelerine yer verildi.

Bu raporda, İsviçre’nin herhangi bir kriteri karşılamadığı belirlenene kadar analizlere devam edileceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Hazine’nin İsviçre makamlarının dış dengesizliklerine dikkat çekildi. altındaAltta yatan nedenleri ele almak için politika seçeneklerini tartışmak üzere ülke ile güçlendirilmiş ikili ilişkisini sürdüreceği vurgulandı.

Hazine’nin önemli ticaret ortakları arasında kur uygulamaları ve makroekonomik politikaları yakından takip edilmesi gereken “izleme listesinde” yedi ülkenin yer aldığına işaret edilen söz konusu ülkeler arasında Çin, Güney Kore, Almanya, Malezya, Singapur, İsviçre ve Tayvan yer alıyor. .

Rapor ayrıca Hazine’nin Çin’e şeffaflığı artırma çağrısını yineledi ve Çin’in kur müdahalesini kamuoyuna duyurmaması ve döviz kuru mekanizmasının temel özellikleri hakkında daha geniş şeffaflığın olmamasının Çin’i büyük ekonomiler arasında bir aykırı konuma getirerek Hazine’yi harekete geçirdiğine dikkat çekti. yakından izlemek için gerektiği belirtilmiştir.

“Hazine alarmda olmaya devam ediyor”

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, “Ancak Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşı, görünüm üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor ve enerji ve gıda güvensizliğini tehdit ediyor” dedi. artışlar.” değerlendirmesini yaptı.

Yellen, farklı büyüme ve enflasyon görünümlerinin, ülkelerin ortasındaki faiz farklılıkları, ticaret hadleri şokları ve uzun vadeli büyüme beklentileri gibi temel unsurlarla birleştiğinde para birimleri üzerinde büyük etkileri olan bir dizi politika hareketine yol açtığına işaret etti.

Geçen yıl ABD ticaret ortaklarının döviz müdahalelerinin birçoğunun dolar satışı, para birimlerini güçlendirmeye yarayan eylemler şeklinde olduğunu anlatan Yellen, “Hazine, ülkelerin para uygulamaları ve politika ayarları ve bunların güçlü para birimleriyle tutarlılığı konusunda tetikte olmaya devam ediyor.” , sürdürülebilir ve dengeli küresel büyüme.” terimini kullandı.

habererdemli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu