Ekonomi

Cevdet Yılmaz’dan döviz kuru, KKM, enflasyon ve taban fiyat açıklaması

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomide yeni döneme ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

CNN Türk’e konuşan Yılmaz, ekonomideki hedeflerin değişmeyeceğini belirtti. Enflasyonda belli bir düşüşten bahseden Yılmaz, “Bu zaten başlamış bir süreç. Önümüzdeki dönemde kademeli olarak daha iyi noktalara gideceğiz” dedi.

ASGARİ ÜCRET

Temmuz ayında zam için Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmeleri başladı. Asgari fiyat artışına geçen yıl yüzde 54 zam yaptıklarını kaydeden Yılmaz, alım güçlerini korumak için 6 ayda bir pazarlık yaptıklarını söyledi.

“Temmuz ayı başında sona erecek ve asgari ücrette alım gücünü artıracak bir yaklaşım benimseyeceğiz. Memur maaşları ve emeklilerle ilgili çalışmalarda Meclis’e gitmesi gereken düzenleme ve artışlar olacak.” Yılmaz, sözlerini kullanarak, “Enflasyon nedeniyle çalışanları ezmeyeceğiz” dedi. söz konusu.

DÖVİZLİ MEVDUAT

Döviz Korumalı Mevduat Sistemi’nin (KKM) sorunsuz bir süreç geçirdiğini belirten Yılmaz, kesintili bir düzenleme olduğunu söyledi. Yılmaz, “Ani bir çıkış mı olmalı? Olmamalı. Kademeli bir geçiş olmalı yoksa finansal piyasalarda istikrarsızlığa neden olabilirsiniz” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Bir politikadan diğerine ani bir geçiş olmayacağını savunan Yılmaz, “Birdenbire bu tür politikalarda duruş doğru değil. Kendi haline bırakınca bir anda durmuyor. Durdum deseniz de durmuyor. bugün, bazı hesaplar süresi dolana kadar bundan yararlanmaya devam edecek.” söz konusu.

“KUR BEKLENTİLERİMİZ VE HEDEFİMİZ YOK”

Döviz kurlarındaki oynaklığa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, “Serbest kur rejimimiz var. Herhangi bir kur tahminimiz, döviz kuru hedefimiz yok. Biz sadece spekülasyonla mücadele ediyoruz. Bunun ötesinde kur yerini ona göre buluyor. Piyasadaki arz ve talebe göre, burada önemli olan bizim cari açığı azaltıcı tedbirlerimizdir.” söz konusu.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu