Haber

UNICEF İcra Direktörü: Gazze’deki durum iç karartıcı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russell, Gazze ziyaretiyle ilgili şunları söyledi: “Gördüklerim ve duyduklarım yıkıcıydı.” İfadesini kullandı.

Russell, Gazze ziyaretinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, buradaki gözlemlerini aktardı.

Gazze’de çocuklarla, aileleriyle ve UNICEF çalışanlarıyla görüştüğünü belirten Russell, “Gördüklerim ve duyduklarım çok yıkıcıydı. Sürekli bombardımana, kayıplara ve yerinden edilmeye katlanıyorlar. Gazze Şeridi’nde 1 milyon çocuk için güvenli bir yer yok. dönmek.” değerlendirmesini yaptı.

Russell, Gazze’de 4 bin 600’den fazla çocuğun öldüğünü, yaklaşık 9 bin kişinin yaralandığını, bombardıman sonucu yıkılan binaların enkazında çok sayıda çocuğun bulunduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Aynı zamanda Gazze’deki hastanelerden birinde elektrik ve tıbbi kaynakların tükenmesi sonucu özel bakıma muhtaç yeni doğan bebekler de hayatını kaybetti. Şiddet gelişigüzel bir etkiyle devam ediyor.”

Kuvözdeki çocukların durumuna dikkat çekti

Khan Yunus’taki Nasr Çocuk Hastanesi’nde artık yürüyemeyen 16 yaşında bir kız çocuğuyla tanıştığını belirten Russell, “Hastanenin yenidoğan bölümünde doktorlar yakıt olmadan makineleri nasıl çalıştıracakları konusunda endişeleniyordu. küçücük bebekler ise kuvözde hayata tutunmaya çalışıyordu.” Bu kelimeyi kullandı.

UNICEF çalışanlarının da “yürek burkan” deneyimlerini kendileriyle paylaştığını belirten Russell, Gazze’deki insani yardım çalışanlarının riskinin hafife alınamayacağını ve Ekim ayından bu yana 100’den fazla UNRWA çalışanının hayatını kaybettiğini kaydetti.

Gazze’ye geçmesine izin verilen insani yardım miktarının ihtiyaçları karşılamada son derece yetersiz olduğuna dikkat çeken Russell, önümüzdeki kış aylarında yakıt ihtiyacının zaruri hale geleceği uyarısında bulundu.

Taraflara çağrı

Çocukları korumak için her zaman yanında olacağının altını çizen Russell, şöyle devam etti:

“Tüm taraflara bir kez daha çocukları uluslararası insancıl hukuka uygun şekilde savunmaya ve yardım etmeye çağırıyorum. Bu gerçek kabusu yalnızca çatışmanın tarafları durdurabilir. Ayrıca tüm taraflara, çocukların güvenli bir şekilde serbest bırakılması için insani ateşkes sağlanması çağrısında bulunuyorum. kaçırılan veya gözaltına alınan çocukları ve insani yardım çalışanlarının güvenli bir şekilde serbest bırakılmasını sağlamak.” “Hayat kurtaran hizmetlere ve kaynaklara erişmeye ihtiyaç duyanları, güvenli, her zaman ve engelsiz erişime sahip olmaya çağırıyorum.”

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı “İsrail’in Filistinliler’e ve Mescid-i Haram başta olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine yanıt vermek” gerekçesiyle kapsamlı bir saldırı gerçekleştirirken Mescid-i Aksa’nın ardından İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne ağır hava saldırıları düzenledi. bombardımanı başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’de düzenlenen saldırılarda 310’dan fazlası asker olmak üzere 1.200 İsraillinin öldüğü, 5.132 kişinin yaralandığı açıklandı. Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda 48 İsrail askeri öldürüldü.

İsrail’e göre Kassam Tugayları’nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze hükümetine göre, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 4 bin 650’si çocuk, 3 bin 145’i kadın olmak üzere 11 bin 320 kişi hayatını kaybetti.

İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria ve Kudüs’te 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda 197 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, onbinlerce yaralı ve sivilin barındığı Gazze’deki onlarca hastanenin kampüslerini veya ana binalarını tahliyeye zorlamak için vurdu. Baskınlarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 74 Hizbullah üyesi ve 6 İsrail askeri hayatını kaybetti.

haberoguzlar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu