Sağlık

Anneler Günü, annelerin emeklerinin takdir edilmesi ve hatırlanması için bir vesiledir.

14 Mayıs Anneler Günü’ne sayılı günler kaldı. Memnun annelerin mutlu çocuklar yetiştirdiğini hatırlatan Anadolu Sağlık Merkezi’nden Uzman Psikolog Selin Karabulut Hızlan, “Annelerinize kalbinizden geçenleri verin, yeter ki anlamlı kılan bir hediye olsun. Anneler Günü, annelerin emeklerinin takdir edilmesi ve hatırlanması için bir vesiledir.

Anadolu Sağlık Merkezi’nden Uzman Psikolog Selin Karabulut Hızlan, anne olmanın kadının en değerli rolü olarak düşünülmesine karşın, kadın olmanın, birey olmanın ve çalışan kadın olmanın annelikten daha ucuz olmadığını vurgulayarak, “ Anne ve babalar çocukları için her zaman rol modeldir ve bu nedenle çocuklar için iyidirler. Örnek olmalılar” dedi.

çocuklarınızla zaman geçirin

Çocuklara her gün sistemli bir şekilde nasıl olduklarının sorulması ve onlarla vakit geçirilmesi gerektiğini anlatan Uzman Psikolog Selin Karabulut Hızlan, “Günlük hayatımızda sorunlar olabilir ve her şey istediğimiz gibi gitmeyebilir. Çocuklara problemlerle nasıl başa çıkacakları ve bunların üstesinden nasıl gelecekleri öğretilmelidir. Çocukları koşulsuz, hiçbir karşılık beklemeden ve kusurlarına rağmen sevilmelidir. “Aşk tezahür ettirilmelidir” dedi. Çocuğun ödevlerine ve derslerine uyulması gerektiğini söyleyen Selin Karabulut Hızlan, “Anlamasanız da kontrol edin, artık konuları takip edemiyorsunuz. Gerekirse yanına oturun. Okulla iletişiminizi kesmeyin. Çocuklarınıza hayır demeyi bilin.

Hediye anneye özel olmalıdır.

Uzman Psikolog Selin Karabulut Hızlan, Anneler Günü’nün insana ve anne emeğine verilen paha biçilmezliği, sevgiyi ve saygıyı hatırlatan özel ve keyifli bir gün olduğunu hatırlatarak, “Yüreğinizden gelen, sadece ona özel bir hediye, bir çiçek. , yazılmış iki satır, küçük bir not, onun için hazırlanan bir sofra bugünü özel ve rutinden farklı geçirmenizi sağlayacak” dedi.

ebeveynlere tavsiye

  • Çocukların okuması için elinizden gelenin en iyisini yapın, böylece okumama seçenekleri olduğunu düşünmesinler.
  • Çocuklarınızın TV, bilgisayar, tablet ve taşınabilir cihazlarla değil, çocuklarla, hayvanlarla, doğayla, kalem kitaplarla ve oyuncaklarla arkadaş olmasına izin verin.
  • Yaşına ve psikolojisine uygun olmayan her türlü yaşamdan, görüntüden, ortamdan ve kişiden uzak tutunuz.
  • Çocuklarınızın sizden daha iyi, daha eğitimli, daha başarılı, daha eğlenceli olması için çabalayın.
  • Çocuklarınıza seçimlerinde yol gösterin, destekleyici olun; ama tercihleri ​​onlara bırakın.
  • Çocuklarınıza saçma sapan şeyler söylemeyin, onlara ihtiyaçları olduğu kadar bilgiyi en doğru şekilde vermeye çalışın.
  • Başka insanlara, başka sorunlara olan öfkenizi onlardan çıkarmayın.
  • Onu senin doğurmuş olman, sana onun her şeyine karışma hakkını vermez. Çocuklarınızın adına karar vermeyin!”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu