Teknoloji

TechCamp 2024’ün teması deprem

Deprem temalı oyunların geliştirileceği ‘TechCamp İstanbul 2024’ etkinliğine ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kemal Suher ve oyun geliştiricileri katıldı.

‘DAHA GÜÇLÜ VE DAYANIKLI TOPLUMLAR İNŞA EDECEĞİZ’

Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü’nde düzenlenen etkinlikte konuşan ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh, 6 Şubat depreminin ardından bölgede olağanüstü hal ilan edilmesinin ardından ABD’nin yaklaşık 131 milyon dolarlık yardım sağladığını söyledi.

Eadeh, bilgisayar oyunlarının klasik bir eğlence aracı olmaktan çıkıp güçlü bir eğitim aracı ve toplumsal değişim aracına dönüştüğünü belirterek, katılımcıların mentorların desteğiyle hafta sonu oyun ve sanal gerçekliğin gücünden yararlanarak donanımlarını artıracaklarını belirtti. Toplumun depreme hazırlıklı olması ve doğal afet öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler. Farkındalık yaratmak için çalışacaklarını belirtti.

Oyun geliştiricilerine seslenen Eadeh şunları söyledi: “Oyun geliştiricileri olarak, kullanıcıların duygularını yakalayarak afete hazırlığı teşvik etme, derin empati ve karşılıklı anlayış oluşturma ve böylece toplumlara felakete daha etkili bir şekilde hazırlanmak ve tepki vermek için gerekli bilgi ve becerileri sağlama yeteneğine sahipsiniz. doğal afetlere.” “Desteğiniz ve katılımınız sayesinde şüphesiz daha güçlü ve daha dayanıklı toplumlar inşa edeceğiz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Hatipoğlu, Bahçeşehir Üniversitesi’nin değişim ve toplumsal etki açısından uzun süredir oyunlarla ilgilendiğini belirtti.

Oyunun bir sosyal aktivite projesi haline gelmesinin değerli ve yeni bir olgu olduğuna işaret eden Hatipoğlu, “Teknolojinin yardımıyla bazı şeyleri, başımıza geleceğini düşündüğümüz şeyleri, olumsuz sonuçlarını yaşamadan deneyimleyebiliyoruz.” söz konusu.

Dekan Prof. Dr. Suher, “Oyunlar artık eğlence amaçlı harcanan bir mecra değil, toplumun ciddi sorunlarına ve sorunlarına değinen bir araç haline geldi ve bu sayede kendimizi ifade edebildiğimiz bir mecra haline geldi.” kendimizi.”

TECHCAMP İSTANBUL 2024’ÜN TEMASI DEPREM OLACAK

TechCamp İstanbul 2024, 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve Türkiye’nin 11 ilini etkileyen depremin yıl dönümünde “deprem” temasına odaklanacak.

Etkinlik öncesinde deprem uzmanları ve akademisyenlerden eğitim alan oyun geliştiriciler, deprem farkındalığına yönelik fikirler üretip prototip olarak sunacakları oyun geliştirme maratonuna katılacak.

Oyunların gücünden yararlanılarak deprem farkındalığının artırılması ve depreme hazırlığın teşvik edilmesi amacıyla, deprem öncesi, anı ve deprem sonrasında sanal gerçeklik teknolojisiyle interaktif deneyimler ve simülasyonlar oluşturulacak etkinlik, 11 Şubat’ta sona erecek.

(HABER MERKEZİ)

celikhanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu