Haber

Antalya Tatil İpuçları

Doğa ve tarihin kesişimi antalya Akdeniz’in popüler tatil rotalarının tam ortasındadır. Ilıman iklimi ile yılın her döneminde dikkat çeken bu şehir, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin çekim merkezi haline geliyor. Turkuaz denizi ve sizi zamanda yolculuğa çıkaran tarihi mekanları ile ziyaretçilerine dolu dolu bir tatil vaad ediyor. Bu içeriğimizde yaz keyfinizi en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olacak Antalya tatil ipuçlarını bulabilirsiniz.

Yaz keyfini doruklara çıkaran Antalya tatili

Havaların ısınmasıyla birlikte deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkarmak isteyebilirsiniz. Yaz tatili denilince akla gelen ilk destinasyonlardan biri olan Antalya, gün boyu denize girmek ve güneşlenmek isteyenlerin tercihi oluyor. Yazın keyfini doruklarına çıkaran Antalya tatili, ünlü beldelerdeki ayrıcalıklı tesislerle unutulmaz oluyor. Farklı beklentilere hitap etmeyi başaran Antalya otelleri, şehir merkezi ve ilçelerin en keyifli yerlerinde konumlanıyor. Denize yakın, doğa ile iç içe ve eğlence tesislerine yakın otellerde tatil keyfi yapabilirsiniz.

Turkuaz rengiyle büyüleyen Antalya’nın en güzel plajları

Akdeniz’in incisi Antalya, bilinen tatil bölgesi açısından zengin bir şehirdir. Bu şehirde Kaş, Kemer, Manavgat, Alanya Konyaaltı ve Finike gibi popüler beldeler vardır. Antalya tatiliniz boyunca belirtilen ilçelerde veya merkezde bulunan plajlarda denize girebilirsiniz. Antalya tatil beldelerinde tercih edebileceğiniz plajlardan bazıları şunlardır:

Kleopatra Plajı

Kaputaş Plajı

Patara Plajı

Damlataş Plajı

Beldibi Plajı

Olimpos Plajı

Çıralı Plajı

Mermerli Plajı

İncekum Plajı

Adrasan Plajı

Antalya plaj tatilinizde şehir merkezinde turkuaz denizin keyfini çıkarabileceğiniz bölgelere de yönelebilirsiniz. Örneğin Muratpaşa sahilinde yer alan Lara Halk Plajı mavi bayraklı ve ince kumlu olduğu için yoğun ilgi görmektedir. Örneğin Konyaaltı Halk Plajı merkezi konumu ve berrak denizi ile tercih edilmektedir.

Kuma ve denize doyacağınız Antalya’da yapabileceğiniz aktiviteler

Kumuna ve denizine doyacağınız Antalya tatiliniz boyunca keyifli aktivitelere de katılabilirsiniz. Su sporları açısından zengin imkanlar sunan bu şehirde serinlerken eğlenebilirsiniz. Bu kapsamda su altı dalışından raftinge, parasailingden jet skiye kadar pek çok seçenek bulunuyor. Unutulmaz anılar biriktirmenizi sağlayan Antalya tatil aktiviteleri arasında şunlar yer alır:

Kaleiçi’nin tarihi sokaklarında dolaşırken

Aspendos Antik Tiyatrosu’nu ziyaret etmek

Patara Plajı’ndan gün batımını izlemek

Kızılkule’den Alanya manzarasını izlemek

Teleferikle Tahtalı Dağı’na Çıkmak

Eşsiz alanları ile Belek’te golf oynamak

Likya Yolu’nda doğa ve tarihle iç içe yürüyüş

Yivli Minare’nin mimari mükemmelliğini yakından incelemek

Alanya Dim Çayı Kenarında Piknik

Oymapınar Gölü’nde tekne tipine katılım

Noel Baba ve Ayayorgi kiliselerini ziyaret etmek

Antalya tatil destinasyonlarının bilinmeyen güzelliklerini keşfetmek için mavi yolculuğa da çıkabilirsiniz. Sabahın ilk ışıklarında yelken açan tekneler, bakir koylarda mola veriyor. Böylece turkuaz denizde özgürce yüzmek, kalabalıktan uzak, sakin ve huzurlu bir gün geçirmek mümkün hale geliyor. Ayrıca Antalya tatilde gece hayatına dahil olmak isteyenlere de hitap etmektedir. Özellikle Konyaaltı, Kemer ve Alanya gibi tatil beldelerinde sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebilirsiniz.

Hayallerinizdeki eşsiz Antalya tatili için nasıl plan yapmalısınız?

Hayalinizdeki Antalya tatilini gerçekleştirmek için seyahatten konaklamaya kadar her detayı ayrı ayrı belirlemenizde fayda var. Bu sayede tatilinizi eksiksiz planlayabilir, huzurlu ve keyifli bir deneyim yaşayabilirsiniz. “Eğer güzelse, kendine güveniyorsa, tatil Setur“, bu süreçte sizleri bekleyen birçok avantaj var. Üyelerine özel fırsatlar sunan, Setur , erken rezervasyonlarda %50’ye varan indirimlerle Antalya tatilinizi bütçeniz dahilinde gerçekleştirmenize yardımcı olur. Yazın kumun, güneşin ve denizin tadını çıkaracağınız Antalya otellerinde Setur’dan hemen yerinizi ayırtabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Turizm

aginajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu