Ekonomi

Biden, Güney Carolina’daki birincil zaferi garantiledi

ABD Lideri Joe Biden, partinin adaylık döneminin ilk resmi yarışı olan Güney Carolina Demokrat ön seçimlerinden zaferle çıktı. Edison Research’ün cumartesi günü sandıkların kapanmasından kısa bir süre sonra ortaya attığı iddialara göre ilk sonuçlar Biden’ın diğer iki adaya göre avantajlı olduğunu gösterdi.

Ön seçim, Biden’ın Siyah seçmenler arasındaki çekiciliğine özellikle dikkat edilerek ciddi bir inceleme altındaydı. Biden’ın kampanyası sonuca güveni ifade eden bir açıklama yayınladığında, oyların yarısından fazlası sayılmıştı ve bunlar, Biden’ın önceki başkanlık kampanyasını yeniden canlandırdığını söyledikleri Güney Carolina’daki 2020 ön seçim sonuçlarıyla paralellik gösteriyordu.

Popülaritesi yaşı ve yüksek tüketici fiyatları ve sınır güvenliği sorunları gibi zorluklar nedeniyle zorlanan 81 yaşındaki Başkan, hâlâ eyalette önemli bir zafer kazanma yolunda görünüyor. Güney Carolina’daki siyah seçmenlerin dört yıl önceki kampanyasında önemli bir rol oynadığı göz önüne alındığında, bu galibiyet kritik görülüyor.

Şu anda tanınmayan bir ofiste görev yapan ve adaylık için partisinde çok az rakibi bulunan Biden, ön seçim öncesinde Güney Carolina’da vakit geçirdi. Seçmenleri harekete geçirmek için eyalet çapında turlar düzenleyen Demokrat yetkililer, ön seçime 100.000 ila 200.000 arasında seçmen katılımı bekliyorlardı.

Güney Carolina’da sandıklar kapanırken Los Angeles’ta bulunan Başkan, siyahi sanatçılarla bir araya gelerek seçmen tabanının temel taşlarından biri olan siyahi topluluğa ulaşmaya devam etti. Güney Carolina zaferi, 5 Kasım’daki ABD seçimlerine kadar devam edecek eyalet ön seçimleri öncesinde Biden’ın kampanyası için iyimser bir atmosfer yarattı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

gaziemirajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu