Haber

CHP’den istifa eden Özcan Purçu ilk kez konuştu! Kılıçdaroğlu’nun son sözü bakın ne oldu

  • Haber7 – ÖZEL

CHP’den aday olan 9 Roman milletvekili adayının hepsinin üstünün çizilmesine tepki. İzmir Milletvekili Özcan Purçu partisinden istifa etti. Özcan Purçu, Türkiye’de yaklaşık 7 milyon Roman vatandaşı olduğunu belirterek, CHP’nin bu vatandaşları yok saydığını söyledi. Romanlar Sadullah Ergin kadar değerli değil mi?”diye sordu.

İstifasının ardından ilk açıklaması HABER7 CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, partisinin 6. masada küçük partilere büyük kontenjan açarken Romanları yok sayması nedeniyle partisinin liste eleştirilerinin karşılığını sandıkta alacağını söyledi. Purçu, istifasından önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi anlatan Kılıçdaroğlu’na bizzat şunları söyledi: Romanlar bu kez adaysız oy kullansın dedi. 22 yıldır CHP’li olduğunu belirten Purçu, partide kendilerini kendi çocukları gibi sandıklarını ancak üvey evlat yerine bile konmadıklarını ifade etti.

AK PARTİ’NİN 4 ADAYI VAR, CHP’NİN HAYIR

HABER7CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’ya konuşan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Romanların Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) temsil hakkına sahip olmasının değerine şu sözlerle vurgu yaptı:

Purçu, Romanların sorunlarının çokluğu nedeniyle temsile ihtiyaç duyduklarının altını çizerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunmazlarsa sorunlarını dile getirecek ve çözecek kimseyi bulamayabileceklerini vurguladı. İstifasının dik bir duruş olduğunu ve tüm taraflara gösterge olması gerektiğini kaydeden Purçu, hiçbir partinin Romanları hafife almaması gerektiğini sözlerine ekledi.

CHP’li Purçu, deprem bölgesinde depremzede Romanların da olduğunu, onların da önemli sorunlar yaşadıklarını söyledi. depremlere 10-0 kaybetti“O konuştu.



KİMİ ALACAKSINIZ?

CHP’nin milletvekili listelerini eleştiren Özcan Purçu şunları söyledi:

7 MİLYONLUK ROMA NÜFUSU SOFRALARINA GELMEDİ

Purçu eleştirilerini şöyle sürdürdü:

Kişisel çıkarlarının bulunmadığının altını çizen İzmir Milletvekili Özcan Purçu, şunları söyledi: Şahsi menfaatleri için sussaydım, bakan yardımcısı veya genel müdürlük alırdım. Güç durumunda, o masaya otururdum. Ancak benim niyetim kişisel çıkar değil, toplumun çıkarlarıdır. Vatandaşın menfaati, devletimizin, milletimizin ve ülkemizin menfaati demektir. Bu nedenle kişisel çıkarların dışında ideolojisi devlet, millet ve toplum yararına oluşturulmuş bir insanım. Bu ideoloji için elimden geleni yapacağım.” söz konusu.

İSTANBUL, İZMİR, ADANA… SAKİN OLAN HER YERDE

Milletvekili Purçu, 5 büyükşehir başta olmak üzere çok sayıda Roman vatandaşın CHP’den istifa ettiğini söyledi. Purcu, ” CHP’li Romanlardan istifalar geliyor. İstanbul, İzmir, Edirne, Adana, Mersin ve birçok şehirden istifalar var. Dünkü toplantımda Sayın Kılıçdaroğlu’na bu durumu ilettim. Tepkiler ve istifalar olduğunu söyledim. Dün MP değişiklikleri için son gündü. Ancak bu değişikliği yapmadılar. Bu yüzden keskin bir tavırla istifa ettim.dedi.

KILIÇDAROĞLU ‘OYLARI ADAYSIZ VERİN’ DEDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile istifasından önce görüştüğünü belirten Özcan Purçu, aralarında geçen diyalogu şöyle anlattı:

Purçu, konuyu 6’lı masanın küçük partilere verdiği temsilci kontenjanına geri getirerek, “Saadet Partisi’nde, Gelecek Partisi’nde, Deva Partisi’nde adaysız oy verme durumu olmuyorsa Romanlarda asla olmaz. Ona da söyledim. İttifaktaki 4 partiyi bir araya getirirseniz Romalılar kadar oy alamazlar. Yeni kurulan küçük partiler %0 oy alırlar. Roma vatandaşlarının oy oranlarına asla yaklaşamazlar. Ama kendimizi dinlemedik.”dedi.

CHP’den istifa eden İzmir Milletvekili Özcan Purçu sözlerini şöyle noktaladı:

“Tanrı büyüktür. Kapanan kapılardan sonra Allah hepimize büyük ve hayırlı kapılar açacaktır inşallah.”

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu