Haber

Gazeteciler Filistin’e yönelik saldırının durdurulması için ortak açıklama hazırladı

Anadolu Yayıncılar Birliği, Filistin’e yönelik saldırının durdurulması amacıyla ulusal ve yerel basındaki gazetecilerin imzalayacağı ortak bildiri hazırladı.

Dernek, imza süreci devam eden bildirgeyi kamuoyuna duyurdu.

Bildiride, Filistin topraklarının 75 yıldır işgal altında olduğu belirtilerek, bu dönemde Filistin’de kan, gözyaşı ve katliamların devam ettiği vurgulandı.

Bildirgede, İsrail’in saf sivillerin bulunduğu yerleri bombalayarak binlerce sivilin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olduğu belirtilerek, “Günümüzde İsrail Devleti soykırım yapıyor. Elbette Siyonist Devleti de bu durumu sürdürüyor” denildi. Bu acıların tek sorumlusu İsrail değil, bu vahşete göz yuman Batılı ülkeler ve İslam ülkelerinin devlet başkanlarıdır.” “O da İsrail kadar suçlu.” kelimeler kullanıldı.

Batı medyasının ikiyüzlü durumuna dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Katliam İsrail olunca sesleri duyulmuyor. İsrail yanlısı küresel reklam şirketleri Batı medyasının kontrolünü ele geçirdi. Biz 500 vicdanlı gazeteci olarak bu ambargoyu kıracağız ve mazlum Filistin halkının sesi olacağız.

Öte yandan İsrail halkının da inançlarından ve kültürlerinden dolayı hedef olmaması gerekiyor. Biz hiçbir dinin, milletin düşmanı değiliz. Masum İsrailli çocuklar ve kadınlar da bizim için pahalıdır. Basiretli Yahudiler bile insanlık adına paydaşlarımızdır. Onlarca yıldır devam eden bu işgale ve soykırıma karşı çıkanların yanındayız. “Devam eden bu soykırımı, İsrail terörünü, insanlığa yönelik saldırıları ve hukuk ihlallerini şiddetle kınıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu