Haber

Kılıçdaroğlu, ‘Adıyaman Halil İbrahim Sofrası Toplantısı’nda konuştu

ADIYAMAN (İGFA) – Cumhuriyet Halk Partisi Genel Lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı’nın 1. gününde afet bölgesi Adıyaman’daki Belediye Mezarlığı’nı ziyaret ederek 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar için dua etti. CHP Genel Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Halil İbrahim Sofrası Toplantısı’nda Adıyamanlılarla bir araya geldi.

CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Teşekkürler. Merak etmeyin bu ülkeye adaleti, hakkı, hukuku mutlaka getireceğim. Ama bunun için desteğinize ihtiyacımız var. Hakkı, hukuku, adaleti getirmek için desteğinize ihtiyacım var. Bir evet, beş evet, on evet , bin evet, milyon evet ama bu ülkede yaşayan 85 milyon insanın adalete ihtiyacı var, onun beraberliğe ihtiyacı var, birliğe ihtiyacı var, kucaklaşmaya ihtiyacı var, bir arada olmaya, birlikte yol yürümeye, ayrılmaya değil, birlikte olmaya ihtiyaç var. O yüzden merak etmeyin siz takviye verin yeter ki ben bu ülkeye adaleti getiririm, ben getiririm.

Mübarek bayramın ilk günündeyiz. Hepinizin bayramını içtenlikle kutluyorum. Bayramın barış, rahmet, birlikte yaşama sevinci getirmesini dilerim. Bu bağlamda hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Millet İttifakı’nın diğer Genel Başkanları, diğer illerde de benzer toplantılar yapıyorlar. Sana selamlarını ve saygılarını getirdim.

Aynı zamanda iki Büyükşehir Belediye Başkanımızın da selamlarını getirdim, başkan yardımcıları olurlar inşallah Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş.

Tatillerde sarılmaya ihtiyacımız var. Toplum çok bölündü, çok bölündü, birbirine düşman gibi bakmaya başladı. Buradan çıkmalıyız, sarılmalıyız, birlikte olmalıyız. Bizim kültürümüzde ‘komşunun külü komşuya muhtaç’ derler. Komşuluk ilişkilerimizi, komşuluktaki hoş ilgilerimizi genişletmemiz gerekiyor. Yeni bir siyaset anlayışı, yeni bir kültür, uyum için yarışan bir kültür mutlaka Türkiye’ye getirilmelidir. Bunun için çabalıyoruz. Kesinlikle getireceğiz, ama kesinlikle sizin temelinize göre.

Biliyorum büyük bir afet oldu, depremin ikinci günü buradaydım, Kahramanmaraş’taydım, Hatay’daydım, Osmaniye’deydim. Üçüncü kez geliyorum ve hem vatandaşlarımızdan hem milletvekillerimizden hem de Büyükşehir Belediye Başkanlarımızdan ve burada görev yapan gruplarından yaşanan zulümleri daha şimdiden dinliyordum. Bu afette yıkılan evleriniz var, yıkılan dükkanlarınız var, yıkılan ağırlarınız var, hepsini biliyorum. ‘Bütün bunları yapacağız, parayı 2 yıl ödemesiz 20 taksitle alacağız’ diyorlar. Sözüm sana sözümdür, sözüm sana sözümdür; Her evi, her dükkânı, her ahırı yeniden yapıp size kuruşsuz teslim edeceğiz.

Devletin yapıp size teslim etmesinin, karşılığında hiçbir bedel talep etmemesinin anayasanın gereği, hukukun gereği olduğuna inanmalısınız. Burada iş dünyasıyla görüştüm, barolarla da görüştüm. Bu nedenle size verdiğimiz söz sıradan bir söz değil, anayasanın öngördüğü bir sözdür. Yani hukuki bir sözdür, yani anayasal bir sözdür ve biz o sözün gereğini mutlaka yerine getireceğiz.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız burada yanımda lütfen Lider kalkarmısınız şu an size verdiği hizmetin içindeyiz bu çadırların içindeyiz. Aynı zamanda yine yanımızda olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız değerli liderim buraya da kalkar mısınız. Büyükşehir belediye başkanlarımız ve onlara bağlı diğer il ve ilçe belediye başkanlarımız tüm deprem bölgesinde Hatay’dan Adıyaman’a uzanan zincirde teker teker görev aldı, her biri yanınızda oldu, her biri sorununuzu çözmeye çalıştı. ellerinden gelen tüm araçlarla sorunlar. Uygun olanlar Adıyaman’dan, Maraş’tan, Hatay’dan çıktı. Ancak yetmeyenler, bağı, bahçesi olanlar buraya geldiler, çalışıyorlar, üretiyorlar, üretmek istiyorlar. Onların sorunlarına çözüm üretmek siyaset kurumunun görevidir, bizim görevimizdir. Bundan emin olmanı istiyorum.

Sizden destek istiyoruz, destek. Onlar ayrıldı, biz birleşeceğiz. Ortalığı karıştırdılar, sarılacağız. 14 Mayıs’ı bayram havasında geçireceğiz ve 15 Mayıs’ta yeniden bayram havasında buluşmak dileğiyle, kucaklaşacağız. Bu ülkeye barış, bu ülkeye barış, bu ülkeye sevgi, bu ülkeye kardeşlik getireceğiz. İnan, inan.

Hepinize çok teşekkür ederim, teşekkür ederim, orada olun.

Tatilinizi tekrar içtenlikle kutluyorum. Her birinizi kucaklıyorum. Sağ ol, var diyorum.”

haber-elmadag.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu