Haber

Kabine toplantısı sona erdi: Erdoğan konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’de yapılan kabine toplantısı sona erdi. Yaklaşık 3 saat 20 dakika süren görüşmenin ardından Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Erdoğan yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki dönemde ekonomik programımızın başta enflasyon olmak üzere diğer alanlardaki olumlu yansımalarını da net bir şekilde göreceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki günlerde uzaya ikinci bir astronotun gönderileceğini de duyurdu. Erdoğan şunları söyledi:

‘FAŞİST ZİHNİYETİN ÇİZİKLERİ…’

“Deprem bölgesinde çalışmalar kabine gündemimizin en önemli konusuydu. Yaklaşan yerel seçim hazırlıklarını da gözden geçirdik. Seçim sürecini özellikle güvenlik boyutunda değerlendirdik. Ülkemizi büyütmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Savaşlar, Bölgemizde çatışmalar ve baskınlar aralıksız devam ediyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler için değerli bir varlıktır.” “Bölge ciddi siyasi istikrarsızlık ve buna bağlı olarak toplumsal gerginlik tehdidiyle karşı karşıya. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye hedeflerinde kararlılıkla ilerliyor. 2023 yılı turizmde tarihimizin en iyi dönemi oldu. Turizm gelirimiz yüzde 54’e yükseldi. milyar 315 milyon dolar Ziyaretçi sayısı 57 milyona ulaştı Turizmdeki tarihi başarı muhalefetin muhalefetindedir ve bunu faşist zihniyetin aksi iftiralarına rağmen başardık.

‘RİSK PRİMİNDEKİ DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR’

İhracatta yakaladığımız ivmeyi Ocak ayında da sürdürdük. Ocak ayı ihracatımız 20 milyar dolara ulaştı. Böylece tarihimizin en yüksek Ocak ayı ihracat fiyatına ulaştık. Bugün Türkiye’de işsizlik oranı Aralık 2023’te bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 8,8’e geriledi. Uluslararası pazarlarda ve piyasalarda Türk ekonomisine olan güvenin artmasından memnuniyet duyuyoruz. Risk primindeki düşüş sürüyor.

‘ORBİTAL UÇUŞA GÖNDERECEĞİZ’

Ulusal Uzay Programı kapsamında bir ilke imza atarak insanlı uzay görevini başarıyla hayata geçirdik. Alper Gezeravcı görevini ve bilimsel deneylerini tamamlayarak ülkemize döndü ve bugün kendisini kabul ettik. Önümüzdeki aylarda yeni deneyler yapmak üzere ikinci astronotumuzu yörünge altı uçuş için uzaya göndereceğiz. Ülkemizin farklı alanlarda yaptığı her hamleyi değersizleştirmeyi beceri olarak görenler ne yazık ki burada da boş durmadılar. İş ve hizmetleri aksatan, aksatan, aksatan bu sığ anlayışı görmekten üzüntü duyuyoruz. Bunlara baktıkça Türkiye’nin kaybettiği hazine yıllarının sebebini, geçmişte kaçırdığı fırsatları daha iyi anlıyoruz. Kronik rakiplere aldırış etmeden yolumuza devam ettik, devam edeceğiz.

Detaylar geliyor…

(HABER MERKEZİ)

halkapinarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu