Haber

TOKİ’nin Dar Gelir Gruplarına Konut Projesi Mağduriyeti TBMM Gündeminde

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TOKİ’nin 2019 yılında başlattığı “100 Bin Alt Gelir Gruplu Sosyal Konut Projesi”nde hak sahibi vatandaşların yaşadığı sorunları TBMM gündemine taşıdı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), “100 Bin Alt Gelir Gruplu Sosyal Konut Projesi”ni 2019 yılında hayata geçirdi. 81 ilde başlatılan projede vatandaşlar yıllardır beklerken Teslim edilecek konutlarda başvuru koşullarında yüzde 1 olan KDV oranı yüzde 10’a çıkarıldı. Hak sahipleri, ödemelerin 6 ayda bir yapılan memur zamlarına göre belirlenmesini, kendilerine verilen sabit ödeme sözünün tutulmamasını ve KDV artışını protesto etmek için dün Türkiye’nin birçok yerinde sokaklara döküldü.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TOKİ mağdurlarının yaşadığı sorunları TBMM gündemine taşıdı. Genç, TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlamasını istedi.

“VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR EDİLMEYE DEVAM EDİYOR”

Aşkın Genç, önergesinde, “Vatandaşlarımızın TOKİ’ye karşı yıllardır mağduriyeti sona ermedi. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Kayseri ilimizde de vatandaşlarımız mağdur edilmeye devam ediyor. ‘100 Bin Alt Gelir Yasası kapsamında’ TOKİ’nin 2019 yılında başlattığı Küme Sosyal Konut Projesi’nde hak kazanan vatandaşlarımızın konutları teslim edilemedi.” “Başvuru koşullarında KDV oranının yüzde 1’den yüzde 10’a çıkarılması ve 6’şar ay aralıklarla arttırılması vatandaşlarımızın mağduriyetini daha da artırmıştır. Vatandaşlarımız 4 yıl önce kendilerine verilen ‘sabit ödeme’ sözünün tutulmasını istiyor. “dedi.

Aşkın Genç, Bakan Mehmet Özhaseki’ye şu soruları sordu:

“KAÇ VATANDAŞ YASAL İŞLEMLER YAPIYOR”

“Kayseri’de kaç konut inşaatı devam ediyor? Ne zaman teslim edilmesi planlanıyor? Kaç konut teslim edildi?”

Kaç vatandaşımızın ödemelerini yapamadığı için sözleşmesi feshedildi veya yasal gözetim altına alındı?

Yüzde 10’a çıkarılan KDV oranının yüzde 1’e indirilmesine yönelik bir düzeltme ya da düzenleme planı var mı?

Peşinat sonrası taksit ödemelerinin hak sahiplerine söz verildiği gibi sabit taksitlerle ödenmesi yönünde bir düzenleme yapılması planlanıyor mu?

Kaynak: ANKA / Günümüz

haber-karamursel.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu