Ekonomi

Muhteşem Yedi İşlemin Avrupa Versiyonu %30 Daha Düşük Fiyatla – Goldman

Tıpkı Amerika Birleşik Devletleri gibi Avrupa’da da Goldman Sachs’ın “GRANOLAS” adını verdiği önemli bir hisse senedi grubu var.

Bu gruba, 2020 yılında Kovid-19 salgını nedeniyle Avrupa’da uygulanan ilk karantina sırasında Goldman Sachs analistleri tarafından isim verildi. GRANOLAS, GSK, Roche, ASML, Nestle, Novartis, Novo gibi o dönemde piyasa değerine göre en büyük Avrupa şirketlerini içeriyor. Nordisk, L’Oreal, LVMH, AstraZeneca, SAP ve Sanofi.

GRANOLAS, STOXX 600 Piyasa değerinin yaklaşık dörtte birini temsil ediyor; Bu pay Enerji, Hammadde, Finansal Hizmetler ve Otomotiv sektörlerinin toplam büyüklüğüne eşittir.

“Avrupa perspektifinden bakıldığında GRANOLAS, bir önceki yıla kıyasla toplam kazancın %60’ına katkıda bulundu. Yurtiçi Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’daki ılımlı büyümeye rağmen Avrupa hisse senetlerinin güçlü performansında değerli bir rol oynuyorlar” dedi.

Goldman Sachs şu anda GRANOLAS’ın mevcut ekonomik döngüdeki büyüme potansiyeline ve bu hisse senetlerinin Muhteşem 7 olarak bilinen önde gelen ABD hisse senetleri grubundan daha düşük fiyatlarla işlem gördüğü gerçeğine odaklanıyor.

Analistler, “GRANOLAS’ın bu ekonomik döngüye hakim olması beklenen özelliklere sahip: güçlü faiz büyümesi, istikrarlı düşük dalgalanma, sürekli yüksek kar marjları ve sağlam mali pozisyonlar” dedi.

Ayrıca bu kümenin, endeks bazlı yatırım stratejilerine geçişten ve Avrupa hisse senedi piyasasında likidite ile ilgili mevcut zorluklardan faydalanmak için iyi bir konumda olduğunu düşünüyorlar.

Değerlerine göre fiyat/kazanç (F/K) oranı 20x olan üst uçta fiyatlandırılıyorlar. Ancak bu tür primler genellikle büyüme odaklı şirketlerle ilişkilendirilir.

Bu prime rağmen, 30x F/K oranına sahip Perfect 7’den %30 daha düşük bir fiyatla değerleniyorlar ve mevcut işlem fiyatları, Küresel Büyüme faktörüne göre tarihsel ortalama indirimlerinin altında.

En önemlisi, Goldman Sachs analistlerinin belirttiği gibi GRANOLAS’ın büyüme beklentileri umut verici.

“Ortak fikir birliği, bu hızlı büyüyen şirketlerin önümüzdeki yıllarda da güçlü bir şekilde büyümeye devam edeceği yönünde. GRANOLAS için 2025 yılına kadar %7’lik yıllık gelir artışı öngörülüyor; GRANOLAS hariç pazarın geri kalanı için bu oran %2’nin altında.”

Bu, GRANOLAS’ın STOXX 600’ün Avrupa’daki gelir artışının neredeyse tamamından sorumlu olmasının beklendiğini gösteriyor. Ekip, bu büyümenin, Magnificent Seven’ın yatırım stratejilerine benzer şekilde yüksek giriş engelleri olan, güçlü finansal temellere sahip, araştırma ve geliştirme ve büyümeyle ilgili sermaye harcamalarına önemli ölçüde yeniden yatırım yapan şirketler tarafından desteklenmesinin beklendiğini açıkladı.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haberof.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu