Haber

Gazetecilerin Yazdığı Yüzyılın Felaketi Beyin Sarsıntısı Kitabı Tanıtıldı

6 Şubat 2023’te meydana gelen depremde bölgede görev yapan 77 gazetecinin yazdığı “Yüzyılın Felaketi-Muhabirlerin Kaleminden Sarsılan” adlı kitap, Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından tanıtıldı.

Atlas Sineması’nda düzenlenen törende eserde emeği geçen kişi ve kurumlara ödülleri takdim edildi. Törende, Anadolu Ajansı’nın çalışmalarına katkıda bulunan kameramanlar Osman Bakır ve Alican Ocak, muhabirler Muzaffer Çağlıyaner ve Tunahan Akgün ile foto muhabirleri Erçin Ertürk ve Murat Şengül ödüllerini aldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, törende yaptığı konuşmada, insan yaşamının dehşet ve umut içinde devam ettiğini belirterek, “Acının ya da 6 Şubat’ın resmini çizebilecek bir kalem var mı? Biz de bunu yaşadık” dedi. Yüzyılın felaketi olarak tanımladığımız 6 Şubat’tır.” “Büyük felaket, biz belediye başkanları ve yöneticiler için korku ve umut arasındaki çizgide, umut konusunda çok şey yapmamız için bir motivasyon, önemli, itici bir güç olmalı.” söz konusu.

Yaşanan acılara ve kayıplara rağmen yaşanan dayanışmadan dolayı Türk milletinin bir ferdi olmaktan büyük onur duyduğunu vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti:

“Bunun başlı başına bir umut kaynağı olduğunu belirtmek isterim. Türk milleti ve Türkiye, deprem sabahı yüzyılın felaketiyle karşı karşıya olduklarını ancak devlet ve milletin el ele olduğunu tüm dünyaya gösterdi. büyük bir devlet ve büyük bir millet olduklarını, yüzyılın dayanışmasıyla yüzyılın felaketinin açtığı yarayı saracaklarını ifade ederek, “Elbette kalemin yazarları sizlerin seslendirdiği sesler oldunuz. Bunu televizyonlarda ve gazetelerde tüm dünyaya gösterdik. Hepinizi tebrik ediyor ve tebrik ediyorum.”

Yıldız, depremin 3. gününde kendisinin de Kahramanmaraş’a gittiğini belirterek, olası depremlere karşı önlem alınması gerektiğinin altını çizdi.

“Gazeteciler deneyimlerini dünyada eşi benzeri olmayan bir kitapta paylaştılar.”

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel de Kahramanmaraş merkezli depremin yarattığı travmanın inanılmaz iz bıraktığını belirterek, şunları söyledi:

“Ama biz bu travmayı hep birlikte, dayanışma içinde aşmaya çalışıyoruz. Depremin ilk saatlerinden itibaren yaşananları kaydederken aynı zamanda nasıl bir felaket olduğunu da anlamaya çalışıyorduk. O tarih 6 Şubat, Yaşananları haber akışına kaydettik. Ulusal haberlerle yaşadıklarımızı Şok kitabında paylaştık. Anılarımızı kaydederken deneyimlerimizin arşivlenmesine de katkıda bulunduk. Bizim neslimiz. Zor şartlarda görev yapan meslektaşlarım aynı zamanda depremzede ve haberciydiler. ‘Önce insanız’ diyerek sorumluluk aldılar. Tecrübelerini dünyada eşi benzeri olmayan bir kitaba aktardılar. ” Bu kitapla tarihe bir iz bıraktık.”

Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Volkan Chih-Yang Huang, etkinliğe davet edilmekten onur duyduğunu belirterek, “Geçen yıl bu zamanlar Adıyaman’daydık, arama kurtarma grubumuzla gece gündüz çalışarak yardıma destek olduk. kurtarma operasyonu. Unutulmaz, anlatılması zor günlerdi. Sarsıntı kitabını okuduğumda, “Çok duygulandım. Vefat edenlere rahmet diliyor, bir daha böyle bir felaketin yaşanmamasını canı gönülden temenni ediyorum.” dedi.

Tayvan’ın yaptığı yardımlarla ilgili merkezi ve yerel yönetimlerin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla da görüştüklerinin altını çizen Volkan Chih-Yang Huang, toplamda 7 kez Hatay’ı, 4’er kez Adıyaman ve Gaziantep’i, 2 kez de Kahramanmaraş’ı ziyaret ettiğini söyledi. yıl.

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Yalçın Eriş’in kısa bir konuşma yaptığı etkinlikte depremle ilgili hazırlanan görüntüler de gösterildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu