Haber

Turgut Altınok: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan hiçbir işçimizin ekmeğiyle oynamayacağız

HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Birliği’nin 46’ncı kuruluş yıl dönümü kapsamında etkinlikte konuşan Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, “Elbette biz bu kampanyayı yapanlar arasında değiliz. Bazı insanlar gibi söz verin sonra da tutmayın. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan hiçbir işçimiz zor durumda kalmıyor.” “Oynamayacağız” dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İŞ Sendikası, kuruluşunun 46’ncı yıl dönümü kapsamında Ankara’da bir otelde etkinlik düzenledi. Etkinlikte HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, Cumhur İttifakı’nın ABB Lider adayı Turgut Altınok, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken iş insanları, siyasi parti temsilcileri, sendika yöneticileri ve işçilerle bir araya geldi. HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Arslan, etkinlikte yaptığı konuşmada, 31 Mart’ta yapılacak Yerel Yönetim Seçimleri için ABB Lider adayı Altınok’a başarılar diledi. 31 Mart’ta yapılacak Yerel Yönetim Seçimlerinde kendilerine yapılanların karşılığını vereceklerini belirten HAK-İŞ Konfederasyon Başkanı Arslan, “Sayın Mansur Yavaş’ın sendikamıza ve konfederasyonumuza yaşattıklarını hiçbir zaman unutmayacağız. Yapıyoruz.” Siyasi hareket etmeyin, bize yapılanları asla unutmadık, unutmayacağız, 31 Mart’ı.” “Hep birlikte hesap soracağız. Sayın Turgut Altınok’u sizlerin gayretleriyle 31 Mart’ta Ankara’da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ilan edeceğiz. Bu duygularla, yıl dönümümüzde emeği geçen tüm kardeşlerimi kutluyorum” dedi. .

“Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan hiçbir işçimizin ekmeğiyle oynamayacağız”

Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yönelik ‘Altınok gelirse işçileri kovar’ yönündeki söylentilerin saçmalık olduğunu belirten Altınok, “Altınok gelirse Büyükşehir Belediyesi’ndeki işçileri ve çalışanları kovar diyorlar. Daha önce de söyledim, yine söylüyorum. Elbette biz bazı insanlar gibi söz verip sonra sözünü tutmayanlardan değiliz.” . Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan hiçbir çalışanımızın ekmeğiyle oynamayacağız. Çocuklarının rızkı ile oynamayacağız. Hiçbir çalışanımızı işten çıkarmayacağız. Bakın bunlar kayıtlı. Seçimden önce de söylediler ama Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden birçok çalışanımızı işten çıkardılar. Aynı zamanda gurur vaadi de vardı. Ayrıca seçime giden yolda yüzde 70’lik bir artış var. verilmiş. Bu artış iki yıldır yapılmayan bir zamdır. Yani enflasyonun altında verilen bir zamdır. Aslında Büyükşehir Belediyesi çalışanlarımızın 4 buçuk yıl önce aldığı maaştır. Maaşları düşürdü. Seçime gittiğinde fiyata baktı. Yani hızla yüzde 70’lik bir artış. Tabii bunu kamuoyuna süsledi. Ancak verdiği artış enflasyonun altında. Büyükşehir Belediyesinde çalışan işçilerimizin maaşlarına da zam yapacağız. İşçilerimize baskı yapmayacağız. Bunu açıkça söylüyorum. Yani işçileri göreve geldiklerinde işten atacaklar diye öyle bir korku yayıyorlar ki, bu söylentilerin farkındayız. Keçiören Belediyesi’nde çalışanlarımızın maaşlarını günlük olarak ödüyoruz. Ödedik. Şirkette çalışan işçilerimizin maaşlarını günlük olarak ödedik, ödemeye de devam ediyoruz. Personelimize bir kuruş ikramiye borcumuz yok. Günden güne ödedik. Olağan EYT yasasından sonra birçok çalışan kardeşimiz emekli oldu. Hızla emeklilik ikramiyelerini verdik. Büyükşehir Belediyesinden emekli olan işçilerimiz ve emekçilerimiz 6 ayda zar zor emeklilik ikramiyelerini aldılar. İşte fark. Altınok bu yüzden personel dostudur. Altınok işçi dostudur. “Bunun dışında başka bir şey olmayacak” dedi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu