Haber

Trabzon Valisi Ustaoğlu’ndan Kadir Gecesi mesajı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Ustaoğlu, yaptığı açıklamada gecenin değerine değinerek, Kuran’ın Ramazan ayında indirildiğini hatırlattı.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik sofralarında gönülleri dirilten Ramazan’ı uğurlamaya hazırlandıklarını belirten Ustaoğlu, “Bugün Yüce Rabbimiz ‘Bin aydan hayırlıdır’ diyor. ‘ Peygamberimiz, ‘Fazizliğine inanan ve sevabını uman, Kadir Gecesini ihya ederse, Allah onun geçmiş günahlarını bağışlar’ buyurmuştur. Bizleri müjdesiyle şereflendirdiği Kadir Gecesine ulaşmanın huzur ve mutluluğunu hepimiz yaşıyoruz.” sözlerini kullandı.

İçinde pek çok hikmet ve rahmet bulunan Ramazan ayının Kadir Gecesi ile doruğa ulaştığına ve bayram sevinciyle taçlandırıldığına dikkat çeken Ustaoğlu, şunları kaydetti:

“Bize manevi arınma ve mağfiret imkânı sunan bu mübarek gün ve geceler, sonsuz kudretiyle O’ndan mağfiret dileyerek, sevgisine ve mağfiretine ulaşma dilekleriyle yapılan dualarla Cenab-ı Hakk’a ellerimizi açma vaktidir. Böylesine kıymetli gecelerde Yüce Yaradan’ın tüm günahlarımızı bağışlaması için tüm dualarımızı tüm kalbimizle niyaz ediyoruz. “Bu mübarek gecenin getirdiği huzur ve güvenin tüm ülkemizi, milletimizi kuşatmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Başta Trabzonlu hemşehrilerim olmak üzere tüm insanlığın ve tüm insanlığın yeryüzünde sağlık, barış ve huzurun artmasına vesile olacak’ dedi. Milletimizin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyorum.”

haber-sogut.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu