Haber

Denizli, Heimtextil Fuarı’na rekor katılımla katıldıDenizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan: “Denizli, katma değeri yüksek ürünler sunuyor…

– Denizli, Heimtextil Fuarı’na rekor katılımla katıldı

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan:

“Denizli katma değeri yüksek ürünlere yöneliyor”

“İhracatımızda kilogram birim fiyatını 10-15 dolardan 40-50 ve 100 dolara çıkarmanın gayreti ve çabası içindeyiz”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin:

“2023 ihracat hedefimiz 270-280 milyarı aşmak, belki de 300 milyar seviyesine yaklaşmak”

“Kendi doğalgaz ve petrol rezervlerimizi iç piyasaya arz ettiğimizde gider maliyetlerimiz ve cari açığımız azalacak”

FRANKFURT – Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Heimtextil Fuarı’nda stant açan Denizli ihracatçılarını ziyaret etti. Denizli’de üretilen teknik dokuma işlerini dünyanın dört bir yanındaki fuarlarda tanıtacaklarını ifade eden Erdoğan, “İhracatımızda kilogram birim fiyatını 10-15 dolardan 40-50’ye çıkarmanın gayreti ve çabası içindeyiz. 100 dolar.”

Dünyanın en büyük konut dokuma fuarı Frankfurt Heimtextil 2023’e 79 firma ile katılan Denizlili sanayiciler katma değeri yüksek teknik tekstil üretimleriyle göz doldurdu. Dünyanın 120 farklı ülkesinden 2 bin 40 firmanın katıldığı Heimtextil fuarında Türkiye 313 firmayla kalırken, Denizlili katılımcılar da yeni ürünleriyle fuarda boy gösterdi.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Heimtextil 2023’ün Denizli’nin en güçlü şekilde katıldığı fuar olduğunu belirterek,

“Denizli olarak Frankfurt’ta düzenlenen fuara 79 firma ile katıldık. Bugüne kadar yaptığımız fuar stantları arasında en güçlü katılımdır. Denizli Ticaret Odası olarak firmalarımızın desteği ile 60 firmanızı fuara kazandırdık. 15 gün önce Denizli’de işimiz daha güçlüydü, daha yoğundu, değer katıyordu.Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla birlikte Denizli’de Teknik Dokumaya Dönüş Merkezimizi katma değeri yüksek, teknolojisi yüksek ürünler için açtık. Bu merkezin amacı ve önemi ise şöyle: “İnşallah bundan sonra ihracatta birim fiyatlarımızı daha yüksek seviyelere çıkaracağız. Avrupa teknik tekstil ve ileri teknoloji fuarlarına da bu zamana kadar Denizli’de üretilmeyen çalışmalarımızla katılacağız. Geçen yıl teknik tekstil fuarlarına katılacağız.” Düzenlenen ara fuarda 16 firma ile stant açtık, 30’a yakın firma ile katılım sağladık. Denizli ve dünyanın her yerine gideceğiz.”

“Teknik ve teknolojik ürünlerimizi dünyaya tanıtacağız”

DTO olarak ticareti, ihracatı, üretimi ve istihdamı geliştirmek için dünyanın her yerindeki fuarlara katıldıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Pandemiye rağmen geçen yıl 500’e yakın firmamızı fuarlarla buluşturduk. Fuarlara gittiğimizde sadece dokuma ile ilgili değil birçok branşta fuarlara katılıyoruz. Yaptığımız tespitlerde firma sayısı ve şehrimizde inşaat malzemeleri ihracatı yapan ekipman azdır.Bugün kurulan yeni firmaları burada yeni ihracatçılarla tanıştırdık ve birçok ülkeye bu çalışmalarımızı ihraç ediyoruz.Gıda ile ilgili fuarlara çok güçlü bir şekilde katılıyoruz.Birçok alanda önemli çalışmalarımız var. mobilya ve turizm gibi alanlar inşallah 2023 yılında teknik dokumayı Denizli’de ön plana çıkaracağız.katma değerli işlerle fuarlara katılmayı planlıyoruz.otomobil sanayi gibi birçok teknik çalışma hakkında araştırmalar yapacağız, uçuk, drone, bot, yat, kurşun geçirmez kumaşlar, leke tutmaz, sıvı geçirmez kumaşlar bu merkezde Susuz boyama konusunda son derece değerli çalışmalarımız var. Bunlar hem yatırım hem yatırım. st yüksek teknoloji ile çalışır. Denizli Ticaret Odası olarak tüm gücümüzü burada vereceğiz. Burada yerli ve yabancı yatırımcılara yeni üretimleri ve yeni yatırımları tanıtacağız. Frankfurt Fuarı’nda katma değeri yüksek birçok eser de yer alıyor. İhracatımızda kilogram birim fiyatını 10-15 dolardan 40-50 ve 100 dolara çıkarmanın gayreti ve çabası içindeyiz. Bütün gücümüzü burada vereceğiz”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli’de iş adamlarına destek verdi

Heimtextil Fuarı’na katılan Denizli firmalarını ziyaret eden AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, sanayici olduğu için her zaman sanayicinin yanında olduğunu söyledi. Ziyaretleri sırasında firmaların talep ve taleplerini alma fırsatı bulduklarına işaret eden Tin, “Gerektiğinde bakanlıklarımıza ve Cumhurbaşkanımıza iletmek üzere notlarımızı aldık. Fuarın çok verimli geçtiğini görüyoruz. Yoğun bir katılım var.3 yılın ortasından ve pandemiden sonra insanlarda alışveriş yapma isteğinin oluştuğunu gördük.Fuarlar arz ve talebin buluştuğu yerlerdir.Bizi sevindiren bir diğer kısım da Denizli’den 80’e yakın firmanın katılması. Denizli’nin ev tekstili, havlu ve bornozda ne kadar etkili olduğunu gösteriyor.Öte yandan Türkiye olarak Heimtextil “Türkiye’nin en güçlü katılımcılarından biriyiz. Bu, Türkiye’nin 2022’de 250 milyar doları aşan ihracat alanında rekor kırdığının bir göstergesidir. İnşallah bundan sonraki hedefimiz 2023’te 270-280 milyar doları aşan ve tahminen 300 milyar doları geçen daha yüksek seviyelere ulaşmaktır.” dedim.

“Doğal gazımız ve petrolümüz ülke ekonomisine katkı sağlayacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışı gezilerine iş adamlarını da yanına alarak bakanlıklar aracılığıyla ticaret hacmini artırmaya çalıştığına dikkat çeken Tin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İş dünyasının en çok elektrik maliyetlerinden şikayetçi olduğunu görüyoruz. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hem doğalgazda hem de elektrikte indirim yapılması ve sanayicilerime destek olunması için çalışmalar yapılıyor. İnşallah bizim işletmeye aldığımız zaman Kendi doğal gazımızı, 710 milyar metreküp yaklaşık 1 trilyon dolarlık doğalgazı 2023’te petrolümüzü çıkarmaya başladığımızda, “Bugün 60 bin varilden 80 bin varile ulaştık. Bu rakam 100 – 150 bin varile yükseldiğinde kendi doğal gaz ve petrol rezervlerimizi iç piyasaya arz ettiğimizde tüketim maliyetlerimiz ve cari açığımız azalacaktır. Türkiye’nin milli ekonomisine katkı sağlayacaktır.”

“Denizli teknik tekstilin merkezi olacak”

Ev tekstilinde bir dünya markası olan Denizli’nin teknik dokumaya değerli bir yatırım yaptığını kaydeden Tin, “Bu anlamda DTO Başkanımız Uğur Erdoğan’ın girişimiyle Denizli’de hayata geçirilen en son teknik dokuma merkezi hayata geçirildi. , Sanayi Bakanımız tarafından hizmete açıldı.Artık dünya biliyor.Nasıl” dediğimiz teknolojik çalışmalar hayata geçiyor.Kurşun geçirmez giysiden, yanmaz,soğuğa ve ısıya dayanıklı işler elde etmeye kadar.Denizlili girişimciler çok güzel işler yapıyorlar. Bu konuda burada Ar-Ge oluşturuyorlar.Bu anlamda hem Sanayi Bakanlığı hem de Ticaret Bakanlığı aracılığıyla bu sanayicilere yardımcı oluyoruz.Ar-Ge ve know-how çalışmalarında proje ve planlama desteği veriyoruz.20 yıllık süreçte AK Parti hükümeti döneminde Cumhurbaşkanımız ve milletvekilleri ile birlikte sanayicimize her zaman destek olmaya çalıştık.Sanayiciye yatırım kredisi olarak ucuz ve uzun vadeli krediler vererek önünü açmaya devam edeceğiz. izniniz. Heimtextil Fuarı’nın sanayicilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

haber-gerger.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu