Ekonomi

Togg ve Siro çalışanlarının yüzde 57’si Bursalı

BURSA (İGFA) – Bursa’nın Gemlik ilçesinde 29 Ekim 2022 tarihinde resmi açılışı yapılan Togg Teknoloji Kampüsü’nde Gövde, Boya ve Montaj tesislerinin yanı sıra Ar-Ge Merkezi, Stil Tasarım Merkezi, Prototip Geliştirme ve Test Merkezi, Strateji ve Yönetim Merkezi ve Kullanıcı Deneyimi Parkı birimleri. içerir.

1.2 milyon metrekare alan üzerine kurulan kampüs 230 bin metrekare kapalı alana sahip. Kağıtsız ve dijital çalışma ilkelerine göre tasarlanan kampüs, yüksek otomasyona sahip kampüs ile 1,6 kilometrelik test parkuruna sahip.

Togg, Bursa’da aralarında Siro Silk Road Pak Power Storage Technologies’in de bulunduğu 31 iş ortağıyla çalışıyor. Aynı zamanda Togg ve Siro’ya düzenli satın alma hizmetleri için Bursa merkezli 260 firma ile çalışmaktadır.

Togg ve Siro çalışanlarının yüzde 57’si Bursa’da ikamet ediyor.

Togg ve Siro’da çalışan operatörlerin %80’i Bursa’da yaşıyor.

Bursa’daki üniversitelerle yakın temas halinde olan Togg, Uludağ Üniversitesi ile birlikte TÜBİTAK 1004 Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı kapsamında ‘Elektrikli Araçlar İçin Batarya Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Platformu (BATEG)’nin yürütücü kuruluşudur.

Bursa’ya değer katma vizyonuyla hareket eden Togg, Gemlik Ticaret Borsası ile birlikte Gemlik zeytinine uluslararası coğrafi işaret alabilmesi için hukuki ve teknik altyapı kazandırdı.

T10X

T10X, 12,3 inç gösterge ekranı ve 29 inç bilgi-eğlence ekranı, 8 inç dokunmatik ekran kontrolü, araç içi sosyal kamera, yüksek hızlı taşınabilir internet ve wifi bağlantı noktasından oluşan 41,3 inç uçtan uca ekran deneyimi sunar. , Snapdragon® işlemcili dijital kokpit ile T10X standart olarak sunuluyor.

T10X, standart olarak sunulan 7 adet hava yastığı ve güçlü ve sağlam bir altyapıyı destekleyen gelişmiş sürüş destek sistemleri ile her türlü yol koşulunda güvenli bir sürüş sağlıyor. Aynı zamanda uzaktan güncellemelerle (OTA: over-the-air) kendini sürekli yenileyebilen sürücü destek sistemleri sayesinde sürüş güvenliğini ve konforunu en üst seviyeye çıkarıyor.
“Duygusal” Doğu ve “rasyonel” Batı kültürünün unsurları, T10X’in hem dış hem de iç tasarımının ortasında yer alır. Akıllı cihazın çağdaş ve özgün tasarımında Anadolu topraklarının vazgeçilmez simgelerinden biri olan lale figürü dikkat çekiyor.

T10X’in dış renkleri ilhamını Türkiye’nin hoşluğundan alıyor. 29 Mart’ta tamamlanan ön sipariş döneminde kullanıcılar “Gemlik”, “Anadolu”, “Oltu”, “Kula”, “Kapadokya” ve “Pamukkale” renklerinin ortasından seçim yaptı.

T10X’in yeni fiyatları şu şekilde:
V1 RWD Standart Menzil 1.227.500 TL
V2 RWD Standart Menzil 1.329.500 TL
V2 RWD Uzun Menzil 1.563.500 TL

Togg, Trumore dijital platformunda kullanıcılara akıllı yaşam çözümleri sunuyor. Trumore platformunu oluşturan Earn.more (Kazan), Go.more (Seyahat), Play.more (Eğlen) ve Scale.more (Geliştir) başlıkları altında mobilite ekosisteminin tüm olanakları kullanıcılarla buluşuyor.

Togg Teknoloji Yerleşkesinin kapasitesi yıllık 175 bin adettir. 2030 yılsonu prestiji ile 1 milyon üretim hedefi var. 2023 yılında 28 bin adet üretim olacak, 2026 yılında ise aileye yeni akıllı cihazların eklenmesiyle yıllık kapasite 100 bin adede ulaşacak.

YERLİ VE MİLLİ

Togg ulusal bir projedir. Fikri ve sınai mülkiyet hakları %100 Türkiye ile ilgilidir ve bu açıdan doğal olarak %100 yerli bir projedir. Günümüzde mülkiyet hakları, kullandığınız segmentlerin sayısını değil, yerelliği belirler.

Togg, ilk akıllı cihazı C-SUV için tedarikçilerinin yüzde 75’ini Türkiye’den tedarik etti. Maliyet açısından bakıldığında bu oran yüzde 51’e tekabül ediyor. Togg’un hedefi önümüzdeki 3 yıl içinde yüzde 68’lik bir yerlilik oranına ulaşmak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu