Haber

Türkiye OLMADAN MERKEZ KORİDOR HAKKINDA KONUŞAMAZIZ

“TÜRKİYE OLMADAN MERKEZ KORİDOR HAKKINDA KONUŞAMAZIZ”

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin uluslararası ulaşım koridorlarındaki önemine değindi. 30 Haziran’da yayımlanan Avrupa ve Orta Asya Arasında Sürdürülebilir Ulaşım Temasları konulu çalışmaya da değinen Bakan Uraloğlu, Merkezi Koridor’a odaklanan bu raporda, AB ile Orta Asya arasındaki sürdürülebilir ulaşım temasları ve yatırım fırsatlarının belirlendiğini, 33 öncelikli olduğunu söyledi. yatırım ihtiyaçları tespit edilerek demiryolları, otoyollar ve limanların gelişimi belirlendi. Modernizasyonu kapsadığını kaydeden Erdoğan, raporda Türkiye’nin yer almadığını hatırlattı. Bakan Uraloğlu, AB’nin Ulaştırmadan Sorumlu Komisyon Üyesi Adina Valean’a, “Takdir edeceğiniz gibi Türkiye olmadan bir orta koridordan bahsedemeyiz. Bu çalışmalarda alınacak yatırım kararlarının Türkiye’yi de içerecek şekilde güncellenmesi gerektiği aşikardır.”

Uraloğlu, Türkiye’nin ulaştırma alanında AB müktesebatına uygun en yüksek standart ve kuralları uygulama yönündeki çabalarını da sürdürdüğünü söyledi. Toplantılarda, ulaştırmayla ilgili olmayan diğer sorunlar nedeniyle askıya alınan Yüksek Düzeyli Ulaştırma Diyaloğu’nun son gelişmeler ve AB ile Türkiye arasındaki bağlantılar dikkate alınarak yeniden gözden geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

Ayrıca yük taşımacılığının önündeki engellerin kaldırılması ve karayolu kota sorununun çözülmesi de tartışılan konular arasında yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu