Ekonomi

Borsa İstanbul bugün nasıl hareket etti?

Investing.com – BİST 100Endeks bugün genel olarak yataydı.

BIST 100 güne negatif başladıktan sonra, günün ilk yarısında fiilen 5.450 puan seviyesine hareket etti. Satıcılar öğleden sonra süreçlere hakim oldu. Ortalama 5.440 seviyesinde dirençle karşılaşan endeks, satışların etkisiyle 5.360 puana geriledi. Son saate giren endeks, hafif bir toparlanma sinyali vererek 5.400 puanın üzerinde kalmaya çalışıyor.

Bugün sektörel bazda Spor endeks %5’in üzerinde değer artışı ile piyasadan pozitif ayrıştı. Endekse dahil olan spor hisselerinin ortasında BJKAŞtavan fiyatına ulaşarak en yüksek fiyat artışını kaydetti. GSRAYve TSPOR%6 bandında fiyatlandırılırken MEŞALE, gün sonu gerçeği %5 bandında bir fiyat artışı var.

Bugün diğer bölümlerin ortasında toplu taşımave sigorta%2 artışla ön plana çıktı. Yapı, telekomünikasyonve maden ürünleribugün satıcılarla hareket eden bölümlerin başındaydı. SanayiEndeks son bir saatte yatay seyrediyor hizmetve finansyarım puan artış.

BİST 100 endeksinde bugün en çok yükselen ve düşen hisseler

BIST 100 endeksinde yer alan hisselerin ortasında GUBRF, TSPOR, ARCLKFENER ise %5’in üzerinde değer artışı ile ilk sırayı aldı.

Bugün endeksin en çok düşen hisselerinden biri. KZBGY, KONTROL, KMPUR, TSKBve sasaoradaydı.

KRDMD, AKBNK, EREGL, THYAOve ASELSen etkin pay olarak kaydedildi.

GMC Investment’tan Kudret Ayyıldır borsa yorumundaBİST 100 endeksi için 5 bin 300 bandının korunmasının önemine değinerek, şöyle devam etti:

Asya endeksleri dış piyasalarda ve Japonya’da günde Nikki Endeksteki %1,44’lük düşüş dışında genel olarak pozitif kapattı. Avrupa endeksleri gün sonunda doğru bir satış görünümüne sahip. ABD borsaları da güne ortalama yarım puanlık düşüşle başladı. Son duruma göre Avrupa ve ABD seyrederken Borsa İstanbul kapanışa kadar yatay pozisyonunu koruyor.

Author: Günay Caymaz

ozvatanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu