Haber

Alanyaspor Başkanı: Hakem hataları sonucu etkiledi

ALANYASPOR Başkanı Hasan Çavuşoğlu, son F.Bahçe maçındaki hakem hatalarının sonucu doğrudan etkilediğini belirterek, hakemlerin daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Çavuşoğlu, “Son oynadığımız F.Bahçe maçında hakem hataları doğrudan sonuca yansıdı. İlk yarıda rakip takımın 9-10 kişiyle soyunma odasına gitme ihtimali vardı. Bütün kamuoyu bunu söyledi. İkinci yarının başında penaltı verildi ama öyle olmadı.Bu maçta hakem hatası doğrudan kulübümüze yansıdı.Maçta yenileme “Kazanabileceğimizi biliyorduk, kazanabileceğimizi biliyorduk. Ama sonuçta maç 2-2 sona erdi” dedi.

Cengiz Aydoğan Tesisleri’nde açıklamalarda bulunan Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Süper Lig’in 25. haftasında Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanan ve 2-2 sona eren F.Bahçe-Alanyaspor maçında hakem hataları yaşandığını belirtti. maçın sonucunu doğrudan etkilediğini söyledi.

Maçta verilmeyen kırmızı kart, verilmeyen penaltı gibi hataların kulübe zarar verdiğini kaydeden Çavuşoğlu, gelecekte bu tür hataların olabileceğini ancak daha dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Çavuşoğlu, “Maçı izledik ama o anın hararetiyle açıklama yapmadık. Ben her zaman açıklama yapan biri değilim. Yılda 1-2 kez açıklama yapıyorum. Bütün kulüpler kayıplar yaşadı. hakem hataları.Ancak son oynadığımız F.Bahçe maçında hakem hataları direkt sonuca yansıdı.İlk yarıda rakip takım 9-10 kişiyle soyunma odasına gitme fırsatı buldu.Bütün kamuoyu bunu söyledi. 2. yarının başında penaltı verildi, öyle olmadı.Bu maçta direkt hakemin hatası Alanyaspor kulübümüze yansıdı.Maçı kaybedebilirdik, kazanabilirdik.Ama sonuç olarak maç bitti. 2-2.” dedi.

‘HATALAR HAKEMLERİN ÖNÜNDEDİR’

Pendikspor, Ankaragücü ve Gaziantep FK maçlarında hakem hataları bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, “Evimizde oynadığımız Pendikspor maçında verilmeyen normal gol yedik ve iptal edildi. Yine Ankaragücü maçında, maç 1-0 öndeyken kırmızı kartla kırmızı kartla ihraç edildik. o maç da 1-1 sona erdi. maçta verilmeyen penaltı vardı. sonra rakip lehine verilen penaltı tartışıldı. Her zaman hakem hatası olacaktır. Onlar da hata yapacaklardır. Ancak bu maçtaki hatalar hakemlerin gözü önündeydi. Kamuoyu sordu: ‘Bu maçta neden bu penaltı verildi? Bu iki kırmızı kart neden verilmedi? ?’ “Bunu herkes soruyor. Belki bunu açıklarlar, belki açıklamazlar, bilemiyorum. Ancak hakem hataları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir” dedi.

‘HAKEMLERİN DE HEDEFLERİ VAR’

21 yıldır hiçbir hakeme maçla ilgili bir şey söylemediğini belirten ve hakemlerin de hata yapabileceğini vurgulayan Çavuşoğlu, “Bu maç maçın sonucunu doğrudan etkilediği için bunları söylüyorum, umarım daha dikkatli olurlar. Gelecek dönem onların da bir geleceği var, bir hedefleri var, hedefleri var. “Avrupa’da maç yönetmek istiyorlar, herkesin bir amacı ve hedefi var. Amacımız Türk futbolunun daha iyiye gitmesi, bizim daha iyi şeyler yapmamızdır. Hem kulüplerimizle, hem de kulüp başkanlarıyla birlikte Türk futbolu için daha iyi şeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

‘KAPALI KAPI ARKASINDA KONUŞANLARLA İŞ OLMUYORUZ’

Alanyaspor’un yaşadığı mali sıkıntılara değinen Çavuşoğlu, kulübün gelir kaynaklarının sınırlı olduğunu ve bu durumun yönetimi zorlaştırdığını söyledi. Çavuşoğlu şunları söyledi:

“Dünyanın en zor işi kulüp yönetmektir. Bir kez daha söylüyorum. Kulüp yönetmek o kadar kolay değil. Dünyanın en zor işini yapıyoruz. O yüzden toplumların her anlamda dikkatli olması gerekiyor. Hakemlerimizin daha dikkatli olması lazım, daha fazla eğitim dinlemeleri lazım, yanlış anlaşılmaların olmaması için, bundan sonraki sürecin daha rahat geçmesini diliyorum. Amacımız ve temennimiz bu. Tabi ki kolay değil bu işler. Maddi durumlar Türkiye’deki futbol kulüplerinde çok zor, bu işleri tersine çevirmek çok zor, belki herkes başarı istiyor ama daha iyi olmak istiyor, o yüzden bunu düşünmemiz lazım, bu kulüp nasıl yönetiliyor, hangi gelirle, nasıl yönetiliyor? Sabit gelir kaynağı ne kadar? Alanya’da bu konuda saçma sapan konuşanlar var. Bunları hiç dikkate almıyorum. Çünkü bu kulüpte ne kadar emek harcanıyor. “Yönetim dahil birçok kişi ne yaptığımızı biliyor.” Yapmak. Kapalı kapılar ardında konuşanlarla muhatap olmayacağız. Buraya gelin, biz buradayız. Bu kulüp sabit gelir kaynakları olmayan bir kulüp.”

‘ALANYASPOR KULÜBÜ ŞEREFLİ, ŞEREFLİ BİR KULÜPTÜR’

Sosyal medyada teşvik primi iddialarına ilişkin konuşan Hasan Çavuşoğlu, Alanyaspor Kulübü’nün namuslu ve namuslu bir kulüp olduğunu belirterek iddiaları yalanladı. Çavuşoğlu, “Ben kimseyi tanımıyorum arkadaşlar. Yeşil sahada kimseyi tanımıyorum. Kimse bize böyle bir teklifle gelemez. Alanyaspor Kulübü onurlu, namuslu bir kulüp. Bunu herkes biliyor. Kimse bilmiyor.” Bu yaklaşıma sahip olabiliriz. Hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Tanrı’ya ihtiyacımız var.” “Allah’a şükür bu kulüp çok iyi yönetiliyor. Bu kulübün kimseden bir şeye ihtiyacı yok. Bu kulüp her şeyi kendi yönetimiyle çözecek durumda. Ölçüsüzler ve ne söyledikleri konusunda kararsızlar” dedi.

HAYRANLARA DAVET EDİLDİ

Son olarak taraftarlara seslenen Hasan Çavuşoğlu, yaklaşan Adana Demirspor maçı için takviyeleri davet etti. Taraftarlardan tribünlere gelerek Alanyaspor’a destek olmalarını isteyen Çavuşoğlu, birlik ve beraberlik içerisinde kulübün daha iyi yerlere taşınması için çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

alacaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu