Haber

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cezayir Adalet Bakanı Abderrachid Tabbi ile görüştü

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cezayir Adalet Bakanı Abderrachid Tabbi ve beraberindeki heyetle görüştü.

Adalet Bakanlığı’nda heyetler arası toplantıda konuşan Bakan Tunç, iki ülke arasındaki bağların derin tarihi ve kültürel bağlara dayandığını, Cezayir’in Türkiye’nin Afrika’daki en önemli ticari ortaklarından biri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018 ve 2020 yıllarında Cezayir’e yaptığı ziyaretlerin bağlantıları hızlandırdığını belirten Tunç, “Cumhurbaşkanımızın 2020 yılındaki ziyaretinde ülkelerimiz arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi kurulmasına karar verildi. 15 anlaşmadan oluşan ortak deklarasyon” 2022 yılındaki ziyaret sırasında imzalar atıldı.” bilgisini paylaştı.

Bakan Tunç, geçtiğimiz yıl gerçekleşen karşılıklı ziyaretlerin, ortak kültürel mirasa sahip olan Türkiye ile Cezayir arasındaki ilişkileri en üst seviyeye taşıdığını ve bu olumlu bağları her zaman sürdürmeyi hedeflediklerini belirtti.

Tunç, “Kuzey Afrika coğrafyasında önem verdiğimiz Cezayir ile aramızdaki dostluk ve kardeşlik bağı sayesinde, geçmişten günümüze her alandaki işbirliğimiz güçlenerek devam etmektedir.” İfadelerini kullandı.

“FETÖ ile mücadelede aldığımız destek ve iş birliği memnuniyet verici”

Adalet Bakanı Tunç, ikili anlaşma kapsamında Türkiye ile Cezayir arasındaki işbirliği taleplerinin yerine getirildiğini, bu konuda ülkeler arasında yakın diyaloğun sürdürülmesinin önemli olduğunu belirtti.

Tunç, “FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadelede sizlerden aldığımız destek ve iş birliğinin memnuniyet verici olduğunu belirtmek isterim.” değerlendirmesini yaptı.

Cezayir Adalet Bakanı Abderrachid Tabbi, Cezayir ve Türkiye’nin aynı idealleri paylaştığını belirterek, “Ülkelerimiz arasındaki dostluk, 2006 yılında imzalanan Dostluk ve İşbirliği Anlaşması ile daha da güçlendi.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu