Yaşam

Yapışmaz tavalar bulaşık makinesinde yıkanabilir mi?

Yemek yapmak başlı başına bir emek olsa da geride bırakılan bulaşıklar bir nebze de olsa sınırları aşabilir. Yapışmaz bir tavada pişirmek bu işlemi biraz daha pratik hale getiriyor.

Bulaşıkları yıkamak, yağ ve yemek artıklarını temizlemek işin en sıkıcı kısmıdır. Bulaşık makinesine giren modülleri hızlı bir şekilde temizleyip yerleştirmek kolay olsa da bilinenin aksine birden fazla pişirme gereci bulaşık makinesinde yıkanamaz.



Metal tavaların bulaşık makinesinde kolayca yıkanabileceğini biliyoruz. Peki, yapışmaz tavalar bulaşık makinesinde yıkanabilir mi? Yapışmaz tavaları makineye koyup temiz çıktığını görmek maalesef bu sorunun cevabını değiştirmiyor. Yapışmaz tavaların yapışmaz kaplaması bulaşık makinesinde yıkanmaya uygun değildir.

Yapışmaz tavaları neden bulaşık makinesinde yıkamamamız gerektiğini öğrenelim.

YAPIŞMAZ TAVAYI BULAŞIK MAKİNESİNDE YIKAMAK İMAN MI?



Yapışmaz tavaları bulaşık makinesinde yıkamak güvenlidir, evet. Görünür bir sorun fark etmezsiniz. Ancak bu, onları bulaşık makinesinde yıkayabileceğimiz anlamına gelmez.

Yapılan araştırmalara ve pişirme gereci firmalarına göre yapışmaz tavalar bulaşık makinesinde yıkanabilir ancak bulaşık makinesinde kullanılan temizleyiciler ve yüksek sıcak suyun tavaların yapışmazlık özelliğine zarar verdiği açıklandı. Yapışmaz tavanın ömrünün ve performansının zamanla kısalmasına neden olur.

Yapışmaz tavanızı uzun yıllar optimum performansı ile kullanmak istiyorsanız bulaşık makinesinde yıkamamaya özen göstermelisiniz.

YAPIŞMAZ TAVA NASIL TEMİZLENİR?



Yapışmaz tavanızı bulaşık makinesine atmadan elde temizlemeniz en doğrusudur. Bunu yapmanın en klasik yolunun ise piştikten sonra tavayı hızlıca su ile temizlemek olduğu düşünülüyor. Ancak bu durumda en mantıklı ve doğru seçenek tavanın kendi kendine soğumasını beklemektir.

Yapışmaz tavalı veya tavasız herhangi bir pişirme kabını temizlemenin en iyi yolu, önce kendi kendine soğumasını sağlamaktır. Sıcak haldeki suya daldırılarak şoklanan tavanın metali zamanla eğiliyor. Bu eğimler, tavanın ocak üzerinde dengesiz durmasına neden olur.

YAPIŞMAZ TAVA YIKAMANIN EN İYİ YOLU



Yapışmaz tavanızı bulaşık makinesine atarak elde yıkamayı seçtiniz. Bu sayede tavanınızı hem daha uzun süre hem de en iyi performansıyla kullanmaya devam edeceksiniz. Peki, yapışmaz tavayı en doğru şekilde nasıl yıkayabilirsiniz?

Yapışmaz tavaları yıkamanın en doğru yolu, tavanız soğuduktan sonra elde mümkün olduğunca çok sıcak su ve bulaşık sabunu ile yıkamaktır.

ihsangazi-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu