Teknoloji

Çeviride Yapay Zeka Çağı

DerinL; Gelişmiş border network teknolojisi ile yapay zeka tercümesinde rakipleri arasından sıyrılmaktadır. Firmanın geliştirdiği DeepL Translator, doğal ve gerçek hayattan çevirileriyle dikkat çekiyor.

2017 yılında faaliyetlerine başlayan DeepL, bağlanabilirlik alanında geliştirdiği yapay zeka teknolojisi sayesinde dünya çapında birçok işletme ve bireysel kullanıcı tarafından tercih edilmeye devam ediyor. Şirket, insan beyninin çalışma prensibinden hareketle eğittiği sınır ağ teknolojisi ile; Bağlamdan yoksun birebir çeviriler yerine, kullanıcıların daha doğru, doğal, ton olarak doğru ve gerçek hayattaki kullanımlara çok yakın çeviriler yapmasına olanak tanır. Türkiye’de çeviri hizmetlerine olan ihtiyacın artmasıyla birlikte Türkiye pazarına giren DeepL, hem bireysel kullanıcılar hem de işletmeler için dil engeli kavramını ortadan kaldırmayı hedefliyor. DeepL Translator geçen yıl eklediği Türkçe çeviri desteği ile anadili Türkçe olan kullanıcılar arasında popülaritesini her geçen gün artırmaya devam ediyor.

Kullanıcıların favorisi: Belge Çevirisi

Belge çevirisi, DeepL’in en çok tercih edilen özelliklerinden biridir. DeepL, PDF, DOC ve PPT formatlarını manuel düzenlemeye ihtiyaç duymadan orijinal formlarını koruyarak çevirir. DeepL’in web sayfasından veya masaüstü uygulamasından çeviri yapan kullanıcılar ise her kelime için çeviri alternatifleri sunuyor, tarifler listeliyor ve kelime veya kelime öbekleri için özelleştirilebilir çeviriler sunuyor. Sözlük ve klavye kısayollarını tamamen ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Amaç, küresel bağlantıyı kaliteli çevirilerle dönüştürmektir

Şirket olarak kullanıcılarına doğal ve kaliteli çeviriler sunmayı hedeflediklerini belirten DeepL’in kurucusu ve CEO’su Jaroslaw Kutylowski. “Dünya her yıl daha fazla bağlantı kuruyor ve çeviri, küresel iletişimin anahtarı haline geliyor. Üretimden turizme, bilişimden yazılıma birçok büyüyen sektöre ev sahipliği yapan Türkiye sayesinde medya, eğlence ve iş dünyasında Türk dilinin etkisi küresel düzeyde artıyor. Bu noktada geçtiğimiz yıl en çok talep gören dillerden biri olan Türkçe’yi platformumuza kazandırmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kişisel ve profesyonel yaşamlarında daha sadık bağlantılar kurabilmeleri için tüm Türk kullanıcılarımızı ve işletmelerimizi küresel bağlantı alanında güçlendirmeyi umuyoruz. DeepL olarak sunduğumuz teknolojinin ülkeler arası bağlantıda da önemli rol oynayacağına inanıyoruz.”söz konusu.

Çeviride yapay zeka kullanımı ön plana çıkıyor

Yapay zeka, insanların günlük yaşamlarında giderek daha yaygın hale geldikçe, teknolojiyi deneyimleme biçimlerini de değiştiriyor. Son yıllarda yapay zeka inovasyonlarında görülen ivmenin en değerli örneklerinin başında makine çevirisi gelmektedir. Bu alanda yapay zeka çalışmalarına ağırlık veren lider teknoloji şirketi DeepL, geliştirdiği DeepL Translator ile makine çevirisi alanında yeni bir dönem başlatıyor. Ülkemizde çeviri hizmetlerine olan ihtiyacın artmasıyla birlikte şirket, Türk kullanıcıların ve işletmelerin küresel ölçekte bağlantı kurmasına yardımcı olmaya hazırlanıyor.

Bilgisayar tabanlı çeviri kullanımı artmaktadır. Global Market Insights’a göre 2020’de 650 milyon dolar değerinde olan yapay zeka çeviri pazarının 2027’de 3 milyar dolara ulaşması bekleniyor. CSA Research’ün çalışmasında çeviri ihtiyacında en büyük sıçramayı sağlık hizmetlerinin gördüğü görülüyor. , muhtaçlık ise pandemi öncesine göre yüzde 49 arttı. Çeviriye olan ihtiyacın arttığı diğer alanlar arasında sosyal ağlar, bilgi teknolojileri ve yazılım programlama dikkat çekiyor.

DeepL Hakkında

DeepL, yapay zeka yoluyla dil engelini aşmayı amaçlayan bir Alman yapay zeka şirketidir. 2017’den beri kör testlere göre DeepL Translator, dünyanın en iyi çeviri kalitesine sahip çeviri aracı olarak konumlandırılmıştır. DeepL’in bu ürünü aynı zamanda şirketlere, kuruluşlara ve çevirmenlere profesyonel hizmetler sunmaktadır. DeepL’in makine çevirisi hizmetlerinin bu olağanüstü kalitesinin sırrı, sınır ağı matematiği ve metodolojisindeki tescilli ilerlemelere dayanmaktadır. Jaroslaw Kutylowski tarafından kurulan DeepL ve IVP, Benchmark ve btov gibi dünyaca ünlü yatırımcılar tarafından destekleniyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu