Haber

Terme’de sel felaketi: Hayvanlarını kurtaran vatandaşlar nöbet tutuyor

Terme sele böyle teslim oldu

Selden kurtardıkları hayvanların başında nöbet tutuyorlar.

SAMSUN – Samsun’un Terme ilçesinde meydana gelen sel felaketinde evleri ve ahırları su bastı. Sokakta hayvanlarını bekleyen vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi.

Samsun ve çevresinde etkili olan şiddetli yağış, bölgenin birçok yerinde sel felaketini de beraberinde getirdi. Samsun’un Terme ilçesi Aşağı Hüseyinmescit Mahallesi’nde, kot farkından dolayı tüm mahalleyi su bastı. Evlerini suya teslim eden vatandaşlar, hayvanlarını ahırlarına alıp korunaklı alanlarda suyun çekilmesini bekliyor.

Aşağı Hüseyinmescit Mahalle Muhtarı Fahri Sakaoğlu, mahallede bir üreticiye ait 70 hayvanın boğulma tehlikesi yaşadığının altını çizerek, “Bölgemizde şiddetli yağışların olduğu bir sel felaketi meydana geldi. Mahallemizde sel suları evimize ulaştı. Kapılar, evlerimizi terk etmek zorunda kaldık.” Mahallemize sel sularının gelmemesi için düşük bütçeli tedbirlerle sorun çözülebilir ama bu rezaleti her şiddetli yağmurda yaşıyoruz” dedi.

Sel sularının çekilmesini bekleyen ve gece geç saatlere kadar hayvanlarına göz kulak olacak olan vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu