Ekonomi

Muş’ta 3,5 Milyon Sazan Yavrusu Göllere Serbest Bırakıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Ürünleri ve Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “İç Su Kaynaklarının Avlanması” projesi kapsamında Muş’ta 3 milyon 500 bin sazan yavrusu göl, baraj ve göletlere bırakıldı.

Alparslan-2 Barajı’nda yürütülen balık yetiştiriciliği çalışmalarına katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, Elazığ’da yetiştirilen balıklardan elde edilen yavruların şehrin su kaynaklarına bırakıldığını söyledi.

Ekipler tarafından Alparslan-2 Barajı, Alparslan-1 Barajı, Korkut Sulama Göleti, Bulanık Haçlı Gölü ve Varto Hamurpet Gölü’ne 3 milyon 500 bin sazan yavrusunun salındığını belirten Gün, “Mevcut nüfusun artırılmasına yönelik çalışmalar yapılıyor. Su kaynaklarımızda bu proje göletlerimizde var. “Barajlarımızdaki üreticilerimize ve balıkçılarımıza fayda sağlamak ve ilimizin ekonomisine katkı sağlamak amacıyla geliştirildi.” dedi.

Gün, üreticilerin avlanma döneminde gereken hassasiyeti göstermesi, av yasağı dönemlerinde ise balık avlamamasının önemli olduğunu belirterek, “Şu anda popülasyonu artırmak için salıverdiğimiz yavrular belli bir seviyeye ulaşacak. Damızlık haline gelebilirler. gelecek yıl nüfus üzerinde etkisi olacak.” Bu kelimeyi kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu