Haber

Cezası Yargıtay tarafından iki kez bozulan kızına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen baba hayatını kaybetti

KAYSERİ’de kızı DA’ya (29) cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 30 yıl hapis cezasına çarptırılan ve kararı Yargıtay tarafından iki kez bozulan tutuksuz sanık CA’nın (55) kalp krizinden hayatını kaybettiği ortaya çıktı. 18 Ağustos’ta.

DA, 2019 yılının ekim ayında kentteki polis merkezine giderek, babası CA’nın kendisine 9 yaşından beri cinsel istismarda bulunduğunu iddia ederek şikayette bulundu. Gözaltına alınan CA, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. CA hakkında, Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “özgürlüğünü yoksun kılma” ve “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlarından 10 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Savcı bu süreçte kendisini ailesiyle yalnız bırakarak şikayetini geri çekmesi için baskı yaptı ve ilk duruşma öncesinde sosyal medya üzerinden destek istedi. Twitter’da ‘Tecavüze hayır’ başlığıyla hesap açan DA, yaşadıklarını anlatarak, “9 yaşımdan beri öz babamın tecavüzüne uğruyorum. Fiziksel ve psikolojik şiddet gördüğü için sessiz kaldım. Silah, asit ve bıçakla defalarca beni öldürmeye çalıştı. Anneannem, dedem ve benim için “En acı olanı annem ve kardeşlerimin tecavüzcü babamın yanında yer almasıdır” dedi.

‘YAŞAM TARZI DEĞİŞTİ’

Davanın 12 Ekim 2020 tarihinde Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tutuklu sanık CA, kızı DA’ya 1999-2006 yılları arasında Almanya’da ve diğer yıllarda da Kayseri’de tacizde bulunduğu iddialarını reddederek savunmasını sundu. Mahkemeye 10 sayfalık yazılı beyan. Savunmasını okudu. Sanık CA ifadesinde, “Adil yargılanmıyorum. Tanıklar dinlenmedi. İktidarsızlık yaşadığımı belirten rapor talebim reddedildi. Kızım iffetsiz bir hayat sürüyordu. Çok kolay yalan söylemeye başladı. ve kin besliyor. Aşırı harcama yapmaya başladı. Temizliğe takıntılı hale geldi. Alkol almaya başladı. Yaşam tarzı “Kızımla aramızdaki ses kaydı da bir senaryo. Adaletinize güveniyorum” dedi.

Mahkeme, tutuklu sanık CA’yı ‘çocuğa yönelik nitelikli cinsel istismar’ suçundan 30 yıl hapis cezasına çarptırırken, ‘özgürlüğü elinden alma’ suçundan beraatına karar verdi. Sanık avukatı Gökmen Döner itiraz ederek belgeyi Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne götürdü. İtiraz yerel mahkemeyle aynı kararı verince belge Yargıtay’a taşındı.

YÜKSEK MAHKEME MAHKEME KARARINI İPTAL ETTİ

9’uncu Ceza Dairesi, belgenin aslını reddederek, belgenin bozulmasına, yerel mahkemeye gönderilmesine ve sanığın tahliyesine karar verdi. Ceza Dairesi, kararında, adli makamlara sunulan ses kaydının ‘yasaklı delil’ niteliğinde olduğunu vurgulayarak, “Olayın şekli ve zamanı, tanık ifadeleri, mağdurun farklı düzeylerdeki çelişkili ifadeleri ve Hukuki süreçte delil olarak kullanılmak üzere alınan ses kayıtları 5721 sayılı CMK’nın 148/maddesine dayanmaktadır.” Söz konusu kayda dayanılarak hazırlanan bilirkişi raporunun 3. madde kapsamında yasak delil olması nedeniyle karara esas alınamayacağı anlaşıldığından, savunmanın kapsamı ve tüm belgeler dikkate alındığında; ilk derece mahkemesinin kabulünde delillerin belge içeriğindeki çelişki nedeniyle mahkûmiyet kararının yerinde olmadığı anlaşılmıştır. “Hakkındaki temyiz başvurusunun kabul edilmesi yerine, esastan reddedilmesine ve şartlı tahliye ile serbest bırakılmasına karar verildi.”

İKİNCİ KEZ 30 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Bozma kararının ardından CA, geçen yıl 22 Haziran’da yerel mahkemede yeniden hakim karşısına çıktı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatının da müdahil olduğu duruşmada mahkeme, Yargıtay’ın kararına direnerek sanık CA’yı aynı suçtan 30 yıl hapis cezasına çarptırdı. Taraf avukatlarının karara itiraz etmesi üzerine belge Yargıtay’a geri gönderildi. Dosyanın geldiği 9. Ceza Dairesi’ndeki incelemenin ardından dosya bir üst kurula taşındı. Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nca yapılan incelemede, duruşma savcısının görüşü alınmadan karar verilerek yargılamanın sonlandırıldığı gerekçesiyle dosya ikinci kez yerel mahkemeye gönderildi. esasa ilişkin ve sanığa savunma yapma fırsatı verilmeden. Genel Kurul, bozma kararında savcılık makamı olan Cumhuriyet savcısının, karar verilmeden önce toplanan delillere dayanarak görüşünü açık ve anlaşılır bir şekilde açıklamakla yükümlü olduğunu ve görüşünün mahkûmiyete ilişkin olması durumunda, mevzuatta yer alan hukuki konuları göstererek.

HAYATINI KAYBETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Yargıtay tarafından iki kez bozulan davanın sanığı baba CA’nın 18 Ağustos’ta kalp krizinden hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Taciz sanığı CA’nın Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı bir diğer davada ise cezaya çarptırıldı. Kapatılan Bank Asya’ya para yatırarak terör örgütüne yardım ettiği iddiasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu