Teknoloji

M3 Max’i unutun: Apple akıllara durgunluk veren bir M3 Ultra üzerinde çalışıyor

Yeni haberlere göre Apple’ın yaklaşan M3 Ultra çipMac kullanıcıları için son derece güçlü bir yükseltme sağlayabilir ve Apple’ın bilgisayarlarını şirketin şimdiye kadar piyasaya sürdüğü en iyi Mac’lerden bazılarına dönüştürebilir.

Bloomberg yazarı Mark Gurman , bu fikri en son Power On bülteninde öne sürüyor. Gurman’a göre M3 Ultra, PC rakiplerini ve Apple’ın geçmişte ürettiği her şeyi geride bırakabilecek. aşırı bir güç seviyesine” olabilir.

Gurman’ın haberinde önceki Apple çiplerinin dört kademeli olduğu belirtiliyor: Giriş seviyesi modeller, Pro, Max ve Ultra modeller. Ultra sürümü genellikle Max çipine kıyasla iki kat daha fazla CPU ve GPU çekirdeğine sahiptir.

Apple’ın en yeni MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarında gördüğümüz gibi, şu anda en güçlü M3 olan Max çipi, 16 CPU çekirdeği ve 40 grafik çekirdeği mal sahibi. M3 Ultra da aynı trendi takip edip çekirdek sayısını ikiye katlarsa, 32 CPU çekirdeğiVe 80 GPU çekirdeği ile Şimdiye kadar gördüğümüz en güçlü Mac çipini sunabilir. Bu rakamlar şu anda 24 CPU çekirdeği ve 76 GPU çekirdeğiyle zirvede yer alan M2 Ultra’nın oldukça üzerinde olacak.

Sınıfının en iyisi bir Mac istiyorsanız M3 Ultra, üst düzey görevler için inanılmaz performans sunabilir ve üstlendiğiniz hemen hemen her görevi sorunsuzca tamamlayabilir.

M2 Ultra’ya göre en büyük artış bu alanda olduğu için ağır görevlerde CPU farkı çok daha keskin hissedilebiliyor. Fotoğraf ve resim düzenleme, kod derleme ve matematiksel hesaplamalar gibi süreçlerin tümü bu CPU artışından faydalanacaktır.

Elbette iddia edilebileceği gibi böyle bir güç ucuza gelmiyor. M2 Ultra yalnızca Apple’ın en değerli Mac’lerinde mevcuttur ( Mac Studio ve Mac Pro ) ve bunların en ucuzu ABD’de maliyeti 3.999 dolar olan Mac Studio’dur. Ancak işletmeniz için bu tür yüksek güç performansına ihtiyacınız varsa, istediğiniz sonuçları elde etmenizi sağlayacaktır.

M3 Ultra çipinin tam olarak ne zaman ortaya çıkacağına dair bir bilgi bulunmuyor. Gurman yalnızca Mac’ler ” gelecek yıl içinde M3 Ultra’yı taşımasını bekleyebileceğimizi söylüyor. Çip önümüzdeki birkaç ay içinde teste tabi tutulabilir ve bu testler tam olarak nasıl bir performans bekleyebileceğimizi ortaya çıkaracaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu