Haber

Muhtar Isparta’da Ücretsiz Dart Eğitimi Verdi

Isparta’da bulunan Zafer Mahallesi Muhtarı Recep Gürdal, Isparta’da dart sporunun daha etkin hale gelmesi için ücretsiz dart eğitimi veriyor. Gürdal’ın öğrencileri milli takımlara girmek için düzenli olarak çalışıyor.

Zafer Mahalle Muhtarı Recep Gürdal, kendi mahallesi dahil birçok mahallede gençlere ücretsiz dart eğitimi veriyor. Türkiye Bocce Dart Federasyonu’nun da antrenörlüğünü ve hakemliğini yapan Gürdal, kurduğu spor kulübünde haftanın belirli günlerinde spor salonunda gençlerle buluşuyor ve onlarla tek tek ilgileniyor. Antrenörlüğünü Muhtar Gürdal’ın yaptığı genç, milli takımlara girmeyi hedefliyor.

5 yıl önce mahallesindeki gençlere dart eğitimi vermeye başladığını ifade eden Gürdal, “Baktım Isparta’da dart sporu yoktu ve hareketlenmiyordu, biz de iki üç sporcuyla başladık ve sonra sporcu sayımız arttı.Şu anda Isparta’da lisanslı sporcum ellinin üzerinde ve bende biraz var.Bazı iller bu branşta çok ileri seviyeye gelmişken “Isparta’da neden yetenekli sporcular olmasın” dedik. , ve bu yüzden biraz bunun üzerine düştük ve şubenin tanıtımı için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Dartta sporcu yetiştirmek için ilk yıllarda seyyar ayaklı tahtalarla çalıştıklarını söyledik.” Muhtar Gürdal, “Zamanla kendimizi geliştirdik ve biraz destek aldık, bazen de muhtarımın maaşını kullanarak malzeme aldık. Bu malzemelerle birlikte sporcu sayımız arttı ve yarışmalara katılmaya başladık, şu anda 100 aktif sporcum var.

“Isparta’da alınan tüm dereceler sporcularıma aittir”

Kız ve erkek kategorilerinde katıldığımız farklı yarışlarda Isparta’da düzenlenen tüm dereceler sporcularımızı ilgilendirmektedir. Türkiye dart şampiyonalarına katılıyoruz. 6 sporcum Türkiye derecesi aldı. Son kez katıldığımız junior kategorisinde bir sporcum ulusal grup elemelerine davet edilerek Türkiye 3.’sü oldu ve böyle bir başarımız var” dedi. Dartın gençler üzerindeki etkilerine değinen Gürdal Gürdal, “Çocuklara matematik yönünden katkıları var. Sadece odaklanmak, konsantre olmak ve gerginliği atmak için önerebileceğim bir branş.” diye konuştu.

Dart sporuna 5 yıl önce başlayan 15 yaşındaki Deniz Ceylin Saltı, muhtarlığa asılan duyuruyu görünce darta başladığını söyledi. Saltı, “Katıldığım yarışmalarda 9 şampiyonluk kazandım. Türkiye 16.sı oldum. Dartı çok seviyorum, hem sosyal ortam sağlıyor hem de matematiğimi geliştiriyor.

Lise mezunu 18 yaşındaki Nur Sena Çelik, 3 yıl önce başladığını belirterek, “3 yılda Türkiye ve il şampiyonalarına katıldım. Türkiye şampiyonaları. Antrenörlük sınavlarına girmeyi planlıyorum. Dart alanında öğrenci yetiştirmek istiyorum.” açıklamalarda bulundu. – ISPARTA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu