Ekonomi

Küçük bir kesi ile açık kalp ameliyatı yapılabilmektedir.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hikmet İyem, açık kalp ameliyatlarının küçük bir kesi ile yapıldığını belirtti.

Medical Point Gaziantep Hastanesi’nden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen İyem, açık kalp ameliyatları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Artık küçük bir kesi ile kalp ameliyatları yapılabileceğini ifade eden İyem, “Eskiden kalp ameliyatları (bypass ameliyatı, kalp kapağı ameliyatı gibi) hastanın göğüs kafesi açılarak yapılıyordu. gelişen teknoloji ve yeni teknikler ile göğüs kafesi açılmadan kapalı teknikle mümkün olmaktadır.Ameliyatın türüne göre kalbe girilerek bazen sol memeden bazen sağ memeden veya sağ memeden girilerek kalp ameliyatı yapılabilmektedir. sağ koltuk altından, kaburgaların arasından.” sözlerini kullandı.

İyem, buradaki en değerli konforun, hastanın ameliyattan sonra göğsü açılmadığı için rahatlıkla yan dönebildiği için sırtüstü yatmasına gerek olmaması olduğunu söyledi.

“Bu sayede hastaların ağrıları minimum düzeyde oluyor. Bu formda hastanede kalış süreleri de daha az oluyor. Ayrıca hasta eve gittiğinde 10-15 gün sonra günlük işine dönebiliyor. Geçirilmiş kadın hastalar açısından değerlendirildiğinde Bu ameliyat kozmetik açıdan son derece değerlidir.Çünkü göğüs önü son derece değerlidir.Yan tarafta çok büyük bir kesi olmayacaktır.By-pass ameliyatı ya meme altından ya da meme altından yapılacak bir kesi ile yapılacaktır. koltuk altı Bu sayede ameliyattan kaynaklanan iz görülmeyecektir.Bu yöntemin bir diğer avantajı da yara ve enfeksiyonun daha az olması ve yaranın daha güzel hale gelmesi hızlı olabilmesidir.

Günümüzde bu ameliyatlar ileri teknoloji ve donanımlı hastanelerde yapıldığında daha başarılı sonuçlar alınmaktadır. Küçük bir kesi ile yapılan bu ameliyatların herkese uygulanıp uygulanamayacağı hakkında bilgi vermek için öncelikle hastanın hastaneye yatırılması gerekmektedir. Hasta için gerekli olan testlerin yanı sıra hastanın akciğer testleri, kaburga, boy ve kilo oranları hekim tarafından değerlendirilerek gerekli cerrahi teknik belirlenir. Unutma, kalbin senin her şeyin. Kalbin durduğu yerde zamanın durduğu gibi sevdiklerimizin de kalbimizde olduğunu unutmamalıyız. Kalp sağlığınız için mutlaka düzenli olarak doktorunuzu ziyaret edin.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu