Ekonomi

Kripto piyasaları Powell’ın konuşmasına nasıl tepki verdi?

Investing.com – Fed Lideri Jerome Powelldün ABD Senatosu Bankacılık Komitesi huzurunda Besledi6 aylık tanıtım yaptı

Powell’ın konuşması piyasa tarafından şahin olarak yorumlanırken, bu ayki faiz artışının 50 baz puan olabileceği görüşü açık bırakıldı. Buna göre bazı piyasa yorumcuları Fed’in faiz aralığı tahminini %5,5 – %5,75 olarak güncelledi.

Fed Lideri, bankanın 10 yıllık enflasyon hedefini yüzde 2’ye yükseltme fikrini de kabul etmedi. Bu amacın son yıllarda enflasyonu düşük tutmada kritik rol oynadığını savunan Powell, hedefin yukarı yönlü revize edilmesinin enflasyonun yüksek kalmasını sağlayacağına inandığını söyledi.

Tüm bu görüşler ışığında Fed Lideri, son güçlü ekonomik verilerin ardından merkez bankasının faiz artırımları konusunda daha agresif olabileceği açıklamasını iletti. Piyasa yorumcuları ise Fed’in 50 baz puanlık faiz artışına geri dönmesini piyasayı tedirgin edecek bir gelişme olarak görüyor.

Powell’ın konuşmasının ardından ABD borsasının günü negatif kapattığı görüldü. Nasdak, S&P 500Ve Dow Jonesdün günü ortalama %1,5 düşüşle kapattı. dolar endeksi%1’den fazla artarak 105’e yükseldi.

Kripto piyasalarında olumsuz görünüm devam ediyor

Kripto para piyasalarında yatay hareket yerini düşüş hareketine bıraktı. bitcoinDünden bu yana %2’lik bir gerilemenin ardından 22.000 dolar sınırına düştü. EthereumSabah saatlerinde %1’in biraz üzerinde bir gerileme ile 1.550$ bölgesinde işlem görüyor.

İlk 10 kripto paranın ortasında XRP’nin %1’lik kazancını sürdürdüğü, diğer kripto paraların ise negatif seyrini sürdürdüğü görülüyor. Kardan(ADA), çokgen(MATİK) ve dogecoin( DOGE), %2,5’in üzerinde düşüşler kaydetti.

Kripto para piyasaları genel olarak aşağı yönlü bir görünüm sergilerken, Powell’ın konuşmalarının sınırlı yansımaları olduğu görüldü. Bu durum Powell’ın şahin vizyonunun beklendiği gibi fiyatlanması şeklinde de yorumlanabilir. ABD Cuma günü açıklanacak Tarım Dışı İstihdamVeriler ise Fed’in faiz kararında etkili olacağı için riskli piyasalarda oynaklığın artmasına yol açabilir.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu