Ekonomi

Geleceğin cam anlayışını şekillendiren Yorglass’tan Almanya üretimi

Yorglass, perakende sektörünün en büyük ticari fuarı olan Euroshop 2023’te ticari soğutma grubu iş birimindeki güç tasarrufu uygulamalarını tanıttı.

Cam dünyasının global ve saygın tedarikçisi Yorglass; 55 ülkeden 1.830’dan fazla katılımcı ile ticari dolap üreticilerinden IoT teknolojilerine, ekolojik teknolojiden görsel mağazacılığa kadar farklı dalları bir araya getiren perakende sektörünün en büyük fuarı Euroshop 2023’e katıldı. Almanya Düsseldorf’ta düzenlenen fuarda firma, yüksek performans ve sıfır güç tüketimi başta olmak üzere ekolojik özellikleriyle öne çıkan, %100 çevreci ve güç tasarruflu Anti-Fog kaplamalı ticari soğutucularını sergiledi. yalıtımlı camlar. Perakende şubesinin global temsilcileriyle de bir araya gelen Yorglass, ziyaretçilere kabinet üzerindeki çalışmalarının güç tüketimini canlı olarak izleme fırsatı sundu. Standda bulunan fotoğraf çekimi sayesinde ziyaretçiler kendilerini Ticari Soğutucu işletmesinin bulunduğu Manisa Yerleşkesi ve Ticari Soğutucu dolaplarının içinde bularak keyifli dakikalar geçirdiler. Ayrıca aynı teknoloji ile Yorglass’ın çamaşır makinesi cam işletmesinde çamaşır makinesinin içindeymiş gibi eğlenceli fotoğraflar çekme fırsatı buldu.

Sektöre değer katan ulusal ve uluslararası fuarlarda yer almaya devam eden Yorglass, son olarak Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen Euroshop 2023’te yer aldı. Yenilikçi çözümler ve yaratıcı trendlerle sekiz farklı perakende boyutu sunan fuarda; İlgili perakende, sürdürülebilirlik, akıllı mağaza, güç yönetimi, üçüncülük, müşteri odaklılık, deneyim ve yaşamsal şehirler ön plana çıktı. Standında ticari buzdolabı iş koluna ilişkin çalışmalarını ziyaretçilerle buluşturan Yorglass, CO2 emisyonunu azaltan Anti-Fog kaplı yalıtımlı camları ile katılımcılardan tam not aldı. Fuarda bir ilke imza atan firma, yaptığı çalışmaların enerji tasarrufu ve karbon salınımını azaltan özelliklerini katılımcılara gösterdi. Böylece katılımcılar fuarın ilk gününden son gününe kadar stant alanındaki vitrinlerin güç tüketim oranlarını deneyimleme imkanı buldu. Standda bulunan fotoğraf kabini sayesinde ziyaretçiler, Ticari Soğutucu tesisinin bulunduğu Manisa Yerleşkesi ticari soğutucu dolapları ve Yorglass’ın çamaşır makinesi camı işletmesindeki çamaşır makinelerinin içindeymişçesine keyifli ve eğlenceli fotoğraflar çektiler.

Enerji verimli çalışmaları ile karbon salınımını azaltmayı hedefliyor.

Ticari soğutucu çalışmalarıyla fark yaratan ve yoğun ilgi gören Yorglass, Euroshop 2023 Fuarı’nda ticari buzdolabı portföyündeki tek ve bombeli camlar, yalıtımlı camlar, cam kapı ve sistemlerini sergiledi. İş ortakları ve yatırımcılardan yoğun ilgi gören Anti-Fog kaplamalı yalıtımlı camlar, %100 çevre dostu olması ve enerji verimliliği sağlamasının yanı sıra yüksek performansı ve sıfır güç tüketimi ile dikkat çekti. Kabin içi sıcaklığın negatif olduğu çalışma koşullarında buğulanmayı önlemek için cam yüzeyine Anti-Fog uygulanması prensibi ile üretilen bu camlar, ekolojik özellikleri ile de fuara damgasını vurdu. Firma fuarda yatay dondurma dolaplarında low-e camlar ile tek bir dolaptan yıllık 33 Euro, 150.000 dolaptan ise yılda yaklaşık 5 milyon Euro tasarruf sağlanacağını gösterdi. Yatay kabinetten yıllık 430 kwh, dikey kabinetten yıllık 2200 kwh enerji tasarrufu ile çevre dostu müşterilerin ilgisini çekti.

Fuar katılımcıları, fuarın ilk gününden son gününe kadar vitrinlerin güç tüketim oranlarını deneyimlediler.

Fuarda yenilikçi ve inovatif çalışmalarını sergileyen Yorglass, tüm katılımcılara yüksek enerji tasarrufu sağlayan çalışmalarının enerji tüketimine katkısını anlık olarak izleme fırsatı sundu. Yani stanttaki dikey dolapların kapaklarındaki camlar Anti-Fog kaplamalı, diğer iki kapaktaki camlar ise her zamanki gibi tasarlanmış. Bu dolapların kapaklarının -20 derecede açılmasıyla birlikte dolap içindeki soğuk hava ile fuar alanındaki sıcak hava birbirine girdi. Sıradan camlarda doğrudan buğulanma meydana gelirken, Anti-Fog kaplamalarda bu olmadı. Bu da müşterinin işin özelliğini en başarılı haliyle deneyimlemesini ve görmesini sağladı. Katılımcıların fuarın ilk gününden son gününe kadar yaşayabileceği bu eşsiz deneyimin temel amacı, yalıtımlı cam uygulamaları ve teknolojileri ile elde edilebilecek yıllık enerji tasarrufunu göstermek ve sunulan katma değeri ortaya koymaktır. karbon salınımını azaltarak doğaya ve geleceğe. Şirket bu konuda somut hedefler belirlemektedir. Birleşmiş Milletler Bilim Temelli Amaçları çerçevesinde, 2032 yılında karbon salınımını yüzde 50 oranında azaltmayı ve 2050 yılına kadar net sıfır hedefine ulaşmayı hedefliyor.

Dayanışma ruhunu fuar aracılığıyla uluslararası platforma taşıdı.

Aynı zamanda bu fuarda Türkiye’nin güneyinde meydana gelen depremler için ülkemizde resmi yardım toplayan kuruluşlara da yön vermiştir. Yorglass, QR kodlar üzerinden yaptığı bu yönlendirme ile uluslararası arenada bir yardım kampanyası başlattı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu