Haber

İran’dan açıklama: Netanyahu kendini kurtarmak istiyor…

Abdullahiyan, dün geldiği başkent Beyrut’ta resmi temasları kapsamında Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib ile görüştü.

Toplantının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Abdullahiyan, İsrail ordusunun 4 ayı aşkın süredir Gazze Şeridi ve Lübnan’ın güneyine yönelik gerçekleştirdiği saldırılar ve diğer gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazze Şeridi’ndeki gelişmelerin siyasi çözüme doğru ilerlediğini ancak Netanyahu’nun savaş istediğini belirten Abdullahiyan, “İki ülke olarak İran ve Lübnan olarak savaşın çözüm olmadığını ve savaşın yayılmaması gerektiğini vurguladık.” söz konusu.

İsrail ve ona destek veren ABD yönetiminin 4 aydır Gazze Şeridi’nde yürüttükleri soykırımda somut bir başarı elde edemediğini savunan Abdullahiyan, ABD’nin bölgedeki politikasına ilişkin şunları söyledi:

“ABD bu konuda iki politika izliyor. Bir yandan İsrail’e askeri yardımını sürdürüyor ve Gazze’deki soykırıma katılıyor. Diğeri ise siyasi çözüme yönelik başlattığı diyalogdur. Açıkça belirtmek isteriz ki” ABD, bölgede güvenlik ve istikrar istiyorsa Gazze ve Batı Şeria’da yaşanan katliamın durdurulması gerektiğini ifade etti.

Lübnan Dışişleri Bakanı Buhabib de ülkesinin hiçbir zaman savaş istemediğini, aksine istikrar ve güvenlik istediğini yineledi.

– “Netanyahu kendini kurtarmak için çözümü savaşta buluyor”

Abdullahiyan, Beyrut ziyareti kapsamında Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile de görüştü.

Görüşmenin ardından yapılan yazılı açıklamada Abdullahiyan, Mikati’ye şunları söyledi: “Bugün Gazze’de yaşanan gelişmeler siyasi çözüme doğru gidiyor. Ancak Netanyahu kendini kurtarmak için çözümü savaşta buluyor.” dediği aktarıldı.

Lübnan Başbakanı Mikati, “Bölgede barış ve istikrarın peşindeyiz. Bölgede topyekün savaş olasılığını ortadan kaldırmak için Gazze savaşının durdurulması yönünde ilave çaba gösterilmesi gerekiyor.” değerlendirmesini yaptı.

Daha sonra Beyrut’taki İran Büyükelçiliği’nde basın toplantısı düzenleyen Abdullahiyan, “Siyonist rejimin Lübnan’a topyekun saldırı başlatması, Netanyahu’nun ve bölgedeki mevcut durumun sonunu belirleyecektir.” İfadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Buyruk Abdullahiyan da Beyrut’ta Lübnan Parlamentosu Lideri Nebih Berri ve Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile bir araya geldi.

ceylanpinar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu