Haber

Manavgat’ta orman yangını çıkaran adam, tartıştığı kadınla birlikte polis merkezine götürüldü.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde ormanlık alanda konteynerde yaşayan ve bir hafta önce ormanda lastik yakarak itfaiye ve jandarma ekiplerine haber veren adam, mahalle sakini bayanla tartışınca polis karakolu oldu. ormanda tekrar ateş yaktığında onu uyardı. İddiaya göre kadın, kadına “Sıkılıyorsa su getir kendin söndür” diyen erkeğin, çocuğunu da tehdit ettiğini ve adamdan şikayetçi olduğunu söyledi.

Bir hafta önce Sarılar İlçe Hastane Caddesi üzerindeki ormanlık alandan yükselen duman, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Manavgat Birimi ve Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Sarılar Jandarma Karakolu ekiplerine haber vermiş, gruplar zamanında müdahale ederek ormandaki otomobil lastiklerini yakarak söndürmüştü. Çam ağaçlarına hiçbir zarar vermeden.

Olayın ardından Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Sarılar Jandarma Karakolu ekipleri tarafından yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda lastiklerini yaktığı belirlenen Oktay A. isimli kişi, yaşadığı konteynerin içinde yakalandı. çam korusu. Yapılan işlemlerin ardından yanan lastiklerin ormana zarar vermemesi ve Orman yetkililerinin şikayette bulunmaması nedeniyle serbest bırakıldı.

Vatandaşlarla yine sıkı tartıştı

Devlet Hastanesi yakınındaki ormanlık alandan yükselen dumanların ihbarı üzerine itfaiye, jandarma ve polise haber verilirken, ormanlık alanda yakılan yangının, yaktığı belirlenen Oktay A. tarafından vatandaşlar tarafından söndürüldüğü belirlendi. Yangın, mahalle sakini hanımı uyararak tartıştı, tartışmanın büyümesi üzerine kadının kocası olaya müdahale etti.

Oktay A. ile yangın çıkarmak için tartıştığı Emine Kozak ve eşi Ö.FK Sarılar Jandarma Karakolu’na götürülürken, Oktay A. hakkında Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından yasal işlem başlatıldığı bildirildi. .

Mahalleli kadın: “Ormanın ne zaman yanacağını merakla bekliyoruz.”

Konteynerde yaşayan şahsın evine giderken odun topladığını belirten Emine Kozak, “Dönüşte topladığı odunları yaktığını gördüm. Yangını söndürmesini istediğimde şöyle dedi: Bana, ‘Yanıyorsa evinizden su getirip söndürün. Siz çocuklarıma kıyafet alıp veriyorsunuz, bunun suçlusu sizsiniz. Oğlunuzu kenarda yakalayıp kulağını çekerim.’ Ben de “Hemen polisi aradım, gelip beni götürdüler” dedim. Aynı kişi daha önce de ormanda lastik yakmış ve ormanı defalarca ateşe vermişti. Bu kişi yüzünden evimizde gergin durumdayız. Deli olduğunu, deliyse devlet akıl hastanesine götürmesi gerektiğini söylüyor. Bu konteynerin de ormandan uzaklaştırılması gerekiyor. Aksi takdirde bu orman yakında yanacak.” dedi.

Dini nikahlı eşi konteynerde ölü bulundu

Ormanda bir konteynerde yaşayan ve sürekli ateş yaktığı söylenen Oktay A.’nın dini nikahlı eşi olduğu belirtilen 38 yaşındaki 2 çocuk annesi Huri Çok, konteynerin içinde ölü bulundu. Huri Çok’un kızı, damadı ve diğer yakınları, Oktay A.’nın ölümünden kendisinin sorumlu olduğunu belirterek sözlü ve fiili saldırıda bulununca, jandarma ekipleri müdahale ederek olayın büyümesini engelledi. . – ANTALYA

haberadapazari.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu