Haber

Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere ve ABD: Libya’da Seçim Yasalarına İlişkin Uyuşmazlık Tüm Tarafların Katılımıyla Çözülmeli

Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere ve ABD; Libya’daki seçim yasalarıyla ilgili anlaşmazlık noktalarının tüm Libyalı partilerin katılımıyla çözülmesi gerektiğini belirtti.

Libya haber ajansı LANA’da söz konusu 5 ülkenin büyükelçilikleri tarafından seçim süreci ve Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Abdoulaye Bathily’nin bu kapsamdaki çalışmalarına ilişkin ortak yazılı açıklama yayınlandı.

Seçim yasalarının uygulanabilmesi için görüş ayrılıklarının tüm tarafların katılımıyla çözülmesi gerektiğine vurgu yapan Bathily’nin, Seçim Yasası’nın belirlediği yasalar üzerinde görüş ayrılıkları olan noktaların analizine tüm tarafları dahil etme çabasının olduğu ifade edildi. Madde Belirleme (6+6) Komitesine destek verildi.

Açıklamada, Libya partilerinin bir an önce seçimlerin yapılması taleplerine odaklanması ve bu talebin gerçekleşmesi için gerekli hukuki, siyasi ve güvenlik ortamının oluşturulması amacıyla Bathily ile iş birliği yapması gerektiği belirtildi.

25 Temmuz’da Libya Temsilciler Meclisi ve 11 Temmuz’da Devlet Yüksek Konseyi, ülkedeki seçimlerin düzenlenmesi ve seçim sürecinin denetlenmesi için “yol haritasını” onayladı.

Seçim maddelerinin onaylanmasından 240 gün sonra seçimlerin yapılmasını öngören yol haritasında, seçimlerin gerçekleşmesini sağlayacak bir birlik hükümetinin kurulması ve başbakanlık adaylarının başvurularının başlaması da öngörülüyor. Yol haritasının onaylanmasından 20 gün sonra.

haberkaynarca.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu