Ekonomi

BIST 100 7.000 puan sınırını aştı: CDS son 2 yılın en düşük seviyesini test ediyor

Investing.com – BIST 100 endeksi, alıcı seyrini sürdürürken bugün 7.000 puanın üzerini test etmeye başladı.

BIST 100, gün ortasında %2,5’in üzerinde değer artışıyla 7.050 puana hareket ederek zirve keşfine devam ediyor. Borsa İstanbul’da faktoring, güçlü görünümünü korurken bankalar yükselişte itici güç olmaya devam ediyor. Bugün yüzde 4,5 oranında fiyat artışı gören bankacılık bölümü, 6 bin 300 puan sınırına ulaştı. Buna göre bilanço sonuçları beklentilerin üzerinde ve nihayet TCMB’de görev değişikliğiiyi fiyatlı görünüyor.

Bu hafta TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan tarafından sunuldu. enflasyon raporunda iddianın %58’e çıkarılması piyasada daha gerçekçi bir raporun sunulduğu yorumlarına neden oldu. Bu durum borsa yatırımcıları tarafından memnuniyetle karşılanırken, TCMB genel başkan yardımcılarının ani değişiklik kararı yeni isimlere duyulan güven nedeniyle olumlu karşılanan bir başka gelişme oldu.

Son gelişmeler ışığında Türkiye’nin CDS’si de gerileyerek son 2 yılın taban seviyesine ulaştı ve hızla 400 puanın altına düştü. borsa istanbul Öte yandan olumlu hava ile birlikte bu hafta da yükselişini sürdürdü. BIST haftayı artıda kapatmaya hazırlanırken, yukarı yönlü seriyi böylece 6. haftaya taşıyacak.

Döviz piyasası nasıl?

USD/TLDünkü kapanışta 27 TL altında yatay hareketini sürdürürken, bugün yatay seyrini hafif pozitif hareketlerle sürdürüyor ve son saatin prestijiyle 26.95’te süreci görüyor.

Avro/TL , haftanın son işlem gününde günlük %0,18 artışla 29,66’dan işlem görüyor. Avrupa Birliği ekonomisindeki zayıflık sinyalleri ile baskı altına alınan euro, dolar karşısında altını 1,1’lik seviyelerle test etti. DXYhalbuki BeslediKarar sonrası yaşanan oynaklığın ardından 100 sınırına kadar geriledi ve hafta kapanışında reel yüzünü yeniden yukarıya çevirerek 101 puan bandına döndü.

haber-kozan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu