Haber

Seferihisar’ın Gözde Projesi “Ionian Cities Union” EMITT Fuarı’nda Tanıtıldı

2 İyon şehri yeniden: Yeni bir turizm destinasyonu kuruluyor

Türkiye’nin önde gelen turizm destinasyonlarından Seferihisar, İstanbul’da düzenlenen EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katıldı.

26. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Seferihisar Belediyesi’nin standı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Mandalina, enginar ve yöresel yemeklerle ziyaretçilerini karşılayan ilçenin standı, ziyaretçilerin beğenisini kazandı.

Ayrıca fuarda ziyaretçilere Can Yücel Tohumculuk Merkezi’nden getirilen çet tohumları da dağıtıldı. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, turizm fuarına katılarak Seferihisar’ın kültürel zenginliğini tanıttıklarını belirterek, “Seferihisar doğası, organik ürünleri, mavi bayraklı plajları ve kültürel zenginlikleri ile büyük potansiyele sahip bir ilçe. Seferihisar’ı dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz” dedi.

İyon Şehirler Birliği projesini hayata geçirmek için harekete geçtiklerini belirten Yetişkinler, “Bu proje ile turizmde çeşitliliği artırarak bir ilke imza atacağız. Seferihisar geçmişte olduğu gibi bundan sonra da kültür başkenti olan bir ilçe olacaktır. Bunun için 12 İon kentine ev sahipliği yapan ilçe belediyeleri, turizm sektöründe söz sahibi kurumlar, bölgede hizmet veren otel ve restoranlar ile iş birliği içindeyiz. Bu proje bölgeye farklı bir turistik değer katacak” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu